BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Trucs per fer gelats a casa

15/de juliol/2022

Hi ha moltes maneres de gaudir d’un bon gelat a casa. Pots comprar-te’l i gaudir-ne, però també pots fer-ne a casa. En aquest cas, a més de la satisfacció de fer-ho tu mateix, podràs fer el gelat totalment al teu gust: sabor, textura, acompanyament… Un gelat fet a mida! A més, després de donar un cop d’ull a aquests trucs, veuràs que fer-ne és més fàcil del que et pensaves!

Emulsionar, paraula màgica
La barreja original per fer un bon gelat és la de la base d'una crema anglesa: llet, nata, sucre i rovells amb l'aroma que més us agradi. D’això en fem una emulsió a base de mesclar-ho contínuament mentre es congela. D’aquesta manera, els cristalls de gel que es formen ajuden a donar cremositat al gelat i, per sort, actualment hi ha aparells domèstics que faciliten el procés.

De quin gust?
El més senzill per començar a fer gelats si no tens pràctica és optar per sabors  aromes fàcils: nata, vainilla, un toc de canyella. L’important és anar practicant i aquests ingredients, per la seva naturalesa, no alteren la consistència del gelat però sí que li donen molt de sabor.

A mesura que vagis tenint més pràctica, et pots animar a tastar gustos diferents, perquè, de fet, es pot fer un gelat de gairebé qualsevol cosa que se’t passi pel cap, fins i tot gustos salats.

I quan t’atreveixis amb la fruita, un consell: intenta escollir fruites que no tinguin molt contingut d’aigua. Per exemple, les maduixes, els plàtans i els préssecs són bones opcions, mentre que amb la pera i amb la poma t’arrisques a que els cristalls de gel que es formin durant la congelació siguin massa grossos i no quedi del tot bé.

Fer gelat a casa és senzill i amb una mica de pràctica de seguida et convertiràs en tot un expert en mescles i gustos sorprenents. La clau està en barrejar bé els ingredients i que el procés d’emulsió i congelació sigui perfecte. Si no tens un aparell específic a casa, també pots fer-ho, posant el gelat directament al congelador i anant remenant cada 30 min la barreja fins que tingui la consistència adequada.

Gelat o sorbet?
Hi ha una diferència fonamental entre el gelat i el sorbet: un porta llet i nata i l’altre no. El gelat es fa amb llet, però el sorbet és només aigua i sucre. Per tant, la textura del gelat serà molt més cremosa, mentre que la del sorbet és més lleugera. El sorbet, però, té un avantatge important sobre el gelat. Com dèiem, si vols fer servir fruites molt riques amb aigua, amb el sorbet no tindràs cap problema. Pots afegir el suc de qualsevol fruita a la mescla i podràs gaudir d’un sorbet de fruites espectacular.

I ara que ja coneixes el que has de tenir en compte per preparar un gelat o un sorbet a casa, només cal que pensis de quin gust vols preparar-lo i trobar el millor moment per refrescar-te aquest estiu!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.