BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Trucs per fer la llista de la compra

22/de febrer/2019

Poseu en pràctica aquests trucs per preparar-vos més bé a l’hora d’anar a comprar. Sortireu dels supermercats Bonpreu i Esclat segurs de no haver-vos oblidat res!

Penseu què necessitareu abans de fer la compra 

En primer lloc, un pas essencial abans de començar amb la vostra llista de la compra és planificar els àpats de la setmana o setmanes vinents. Agafeu paper i llapis, i penseu dia per dia què menjareu. Potser després no ho seguiu al peu de la lletra i canvieu un dia per un altre, però això us estalviarà temps quan feu la llista, ja que tindreu clares les receptes a cuinar. També podeu deixar algun forat buit si sabeu que anireu a algun restaurant o bar.

El segon pas, desglossar els ingredients

Ara que ja teniu planificades les setmanes, heu de desglossar els ingredients de cada recepta en una altra llista. Per exemple, si dilluns voleu menjar una crema de verdures, hauríeu d’apuntar en diferents punts: carbassa, ceba, carbassó, pastanaga, patata, porro i brou de verdures. Us sortiran bastants llistats però a partir d’aquí serà més fàcil elaborar la taula que us guiarà per comprar de manera més eficient i ràpida en les diferents zones supermercat.

Repartiu els productes per categories

Quan tingueu apuntats tots els productes que necessiteu per a cada recepta de la setmana, distribuïu-los en les següents categories: Fruita i verdura, carn i peix, làctics, begudes, productes secs, congelats, fleca, conserves, higiene personal i altres. D'aquesta manera, quan aneu al supermercat només haureu d'anar secció per secció agafant els aliments que teniu apuntats a la vostra llista de la compra, ja que a casa haureu fet la feina prèvia de pensar que necessiteu.

Reviseu el rebost

Molts cops comprem productes sense saber que tenim a casa, i quan tornem amb la cistella, ens adonem que hem adquirit coses que encara no hem esgotat o estrenat. A la llarga, això provoca que s’acumulin productes que acaben caducant. Des de Supermercats Bonpreu i Esclat defensem la lluita contra el malbaratament alimentari i per això us animem a què reviseu el vostre rebost i frigorífic abans d’anar cap al supermercat. Aquest pas es pot fer abans o després de fer el llistat, però és més fàcil fer-lo després, perquè simplement haureu de ratllar aquells productes que disposeu a casa i no us cal comprar.

Comproveu les ofertes i aposteu pels productes de temporada

Si voleu estalviar en el vostre cistell de la compra, intenteu pensar receptes i plats que incloguin productes que estiguin d'oferta al supermercat. Podeu consultar en el Catàleg d'ofertes disponible als establiments i al seu web totes les promocions en curs. En aquesta línia, us podreu estalviar encara més diners si us feu la targeta de fidelització per a clients, ja que rebreu avantatges i ofertes especials per a socis, acumulareu euros i pagareu menys en les properes compres.

A més, és molt interessant afegir al vostre menú setmanal i llista de la compra productes de temporada, perquè aquests ens porten els millors nutrients per a la salut en cada època. Per exemple a la tardor, els canvis de temperatura poden provocar refredats, per això la terra ofereix taronges, mandarines i moniatos. Tots tenen vitamina C, un nutrient que estimula l'organisme perquè les defenses estiguin ben preparades.

Planifiqueu la llista amb la panxa plena i amb tranquilitat

Pensar amb la panxa buida no és una bona idea, ni per fer una llista de la compra ni per treballar. Per tal que el cervell funcioni adequadament el cos ha de tenir energia, ja que si no es prenen decisions sense estar serens al 100%. Som éssers de fàcil distracció i pensar en menjar amb el cap pendent d'altres coses només pot desconcentrar. Així que, val més planificar la llista de la compra després d'haver fet un àpat i prendre's aquell moment amb calma. És un moment per a vosaltres, per organitzar la vostra vida de manera que tot sigui més fàcil. Si teniu a casa tot allò que necessiteu, els dies seran més fàcils.

Penseu en el medi ambient

Per acabar amb els trucs per comprar millor, no us oblideu d'agafar les bosses reutilitzables o cistells per posar tots els productes que adquirireu. Entre tots podem reduir l'impacte mediambiental del nostre consum amb petites accions diàries, ja sigui portant bosses de casa o comprant productes de temporada. Seguint tots aquests consells, comprareu als supermercats Bonpreu i Esclat com uns professionals: de manera eficient, econòmica i sostenible.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.