BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Trucs per reduir els residus que pots aplicar des d'ara mateix

28/d’abril/2021

Tan important és triar bé què comprem com mirar que la compra i el consum d’aliments generi pocs residus, perquè hi guanyem tots i ajudem el medi ambient. Segur que saps que és important cuidar el planeta i has escoltat moltes vegades que només en tenim un i que l’hem de tractar bé.

El millor de tot és que hi ha petits gestos que pots fer cada dia que ajuden a reduir la quantitat de residus que generem. Vols posar el teu gra de sorra? Doncs pren nota d’aquests trucs i consells!

  1. Adéu al plàstic: Et proposem un doble benefici: ves al supermercat amb un cabàs dels de tota la vida, un carret de la compra o bosses reutilitzables. Si fas això no hauràs de posar la compra en bosses de plàstic, que no són biodegradables i, a més, quan arribis a casa, no acabaràs amb un calaix ple de bosses.
     
  2. Hola al compostable: T’has fixat que a Bonpreu i Esclat, especialment a la zona de la fruita i la verdura, hi ha bosses compostables? Semblen de plàstic, tenen la mateixa funció però hi ha un avantatge indiscutible: no són de plàstic! Són bosses fetes amb matèria orgànica reciclada i que, per tant, es poden llençar al cubell de l’orgànica per reciclar-les.
     
  3. Ves al mostrador: No trobes que anar al supermercat i agafar-t’ho tot tu és avorrit? Perquè no visites els mostradors de peixateria, xarcuteria i carnisseria? No només podran aconsellar-te i explicar-te molt bé les característiques de tots els productes, sinó que en podràs comprar la quantitat exacta que necessites i l’embolicaran de la millor manera i generant menys residus.
     
  4. Que torni el vidre: Durant molts anys, les ampolles de plàstic han estat omnipresents en molts lineals, però, cada vegada més, el vidre i els recipients fets amb materials reciclables estan guanyant terreny. El vidre és fàcil de reciclar, i també ho són altres envasos, com el cartró dels brous, la llet i els sucs i l’alumini de les llaunes. I per reciclar com cal, recorda que el vidre va al contenidor verd i els envasos al contenidor groc.
     
  5. Àpats responsables: Tens convidats a casa? L’ideal és que facis servir els coberts i la vaixella que ja tens, però, si no en tens prou i has de recórrer als envasos d’un sol ús, tria’ls bé! Els de plàstic desapareixeran d’aquí a poc i això fa que ja sigui molt fàcil trobar plats i gots de paper i coberts fets amb fusta. Tot reciclat i reciclable!
     
  6. Compra amb el cap: Una bona manera d’evitar generar més residus del compte és comprar amb el cap, és a dir, fer una llista de la compra abans d’anar al supermercat i comprar només el que realment necessitem i en les quantitats justes. Per què? Doncs perquè així no et sobrarà menjar, no es farà malbé i, per tant, no l’hauràs de llençar a les escombraries.
     
  7. Com més a prop, millor: Per acabar, un consell que evita generar més residus del compte i posa en valor la feina dels nostres pagesos i productors: sempre que puguis, compra productes de proximitat i de Km 0. Com que es fan a prop del punt de venda, el transport és més fàcil i genera menys contaminació.

Amb aquests set trucs i consells ja aconseguiràs aportar el teu gra de sorra per reduir la quantitat de residus que generem. Anima’t i posa-hi fil a l’agulla!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.