BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Un bon pa, l'aliment imprescindible

31/de juliol/2020

Per esmorzar, per dinar, per berenar o per sopar; en forma de barra, rodó, de motlle o de pagès. El pa és omnipresent a la nostra dieta, una autèntica delícia al paladar i que aporta una gran quantitat de nutrients beneficiosos per a la nostra salut. Menjar-ne cada dia és saludable sempre que sigui un aliment de qualitat, fet amb bones matèries primeres.

 

Tot i les múltiples varietats que existeixen, la recepta bàsica del pa conté farina, aigua, llevat i un pessic de sal. És una font excel·lent d’hidrats de carboni i, a més, conté proteïnes, minerals i vitamines. Si escollim un pa fet amb farines integrals, ens proporcionarà energia de més llarga durada i una bona dosi de fibra. En cas que s’hagi elaborat amb massa mare (una barreja de farina i aigua fermentada lentament), aconseguirem una més bona digestió i que es conservi durant més temps.

 

Energia saludable

El pa, elaborat segons la recepta original, és un aliment saciant que ens aporta molt pocs greixos. El seu consum, juntament amb altres farinacis com l’arròs, la pasta, els llegums o les patates, forma part de la dieta mediterrània i és la base de la piràmide alimentària. Menjar pa cada dia és bo, sempre que no existeixi cap prescripció mèdica que ens en limiti la seva ingesta.

 

A Bonpreu i Esclat t’oferim un ampli assortiment de pa d’alta qualitat, fet amb una selecció acurada d’ingredients. Segons les teves preferències, pots escollir entre les opcions més tradicionals, amb farines blanques o integrals, o bé més originals com el pa ovalat amb olives, elaborat amb massa mare i olives de Kalamata, ideal per maridar amb peix fumat i formatge fresc.

 

Si necessites fer entrepans, pots optar per la barra de pa amb farines locals i ingredients 100% naturals. La crosta, molt fina, cedeix el protagonisme a tot el farcit que hi vulguis posar. També pots optar per la barra de pa de poble, cuit en sola de pedra, o pel pa 1714 un pa multicereals elaborat amb farina de blat, blat integral, sègol, ordi i civada.

 

Nous cereals

Si ets dels que t’agrada tastar altres cereals més enllà del blat, a Bonpreu i Esclat hi trobaràs pans elaborats amb farina d’espelta, molt digestiva; de sègol, saciant i amb un alt contingut en vitamines i minerals, i de kamut, que aporta energia i una gran quantitat de minerals. També pots tastar el nostre rodó d’espelta ecològic, d’escorça cruixent i molla suau elaborat amb massa mare procedent de blat ecològic; el xato de kamut, amb pipes de carbassa, llinosa i sèsam, o el rodó de sègol ecològic, perfecte per acompanyar tota mena de melmelades i formatges suaus.

 

Altres opcions que t’oferim són el pa ovalat amb blat de moro i cereals, el d’espiga de cereals, l’alemany multicereals, molt ric en fibra, o el de cereals amb pipes, que conté blat, sègol, ordi i mill i que és ideal per consumir sol amb un bon raig d’oli.

 

 

Per a tota la família

A Bonpreu i Esclat som sensibles a les necessitats de tots els nostres clients i per això oferim pans per a persones celíaques o intolerants al gluten fets amb farines d’arròs i de patata.

 

Receptes originals

El pa ens permet mil i una combinacions d’entrepans saludables, divertits i deliciosos. Podem pensar en els habituals de tota la vida –d’embotit, truita o llom–, però per fer-los més complets és interessant afegir-hi tres elements imprescindibles: verdures i hortalisses –fresques o escalivades–, una font de proteïna –animal o vegetal– i un bon raig d’oli d’oliva verge extra per acabar. Us proposem un panet rodó d’olives amb rodanxes de tomàquet i mozzarella de búfala amb salsa pesto, o una opció 100% vegetariana amb alvocat, albergínia i espinacs pensada per als amants de les fruites i verdures.

 

Com s’ha de conservar?

Per tal de poder conservar el pa en les millors condicions, cal posar-lo en una bossa de roba o paper i deixar-lo en un espai on no li toqui el sol, allunyat de punts d’escalfor i que no sigui gaire humit. Pots desar-lo en un calaix, cobert amb un drap de cotó, i si no l’has de consumir aviat, llesca’l i congela’l. Després el pots descongelar a la torradora.

 

Nutritiu i saludable, el pa és tot un plaer per als sentits. A Bonpreu i Esclat te n’oferim un ampli ventall per a cada moment i ocasió. Segur que trobaràs aquell que escaigui més a les teves necessitats. Gaudeix-lo!

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.