BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Un viatge gastronòmic sense sortir de casa

10/de novembre/2022

Si aquestes vacances tens ganes d’anar-te’n molt lluny però has de quedar-te a casa treballant o només tens plans per fer un viatge curt, tenim una proposta que et farà viatjar amb el paladar i que a més et costarà molt pocs diners! Què et sembla si prepares alguns dels plats icònics dels cinc continents i fas una viatge gastronòmic de primera categoria? Fes les maletes (virtuals) i pren nota d’aquestes idees!


Plats europeus que pots fer a casa

Comencem a prop d’aquí, amb un parell de propostes europees:

  • ‘Galettes’ bretones: Al nord-oest francès, a la regió de la Bretanya, fan una versió de les creps ideal per a ingredients salats. Es tracta de les galettes, amb una massa de farina de fajol i aigua. Per farcir-les, pots posar-hi formatge fos, embotit i ou.
  • ‘Pasta con le sarde’: Viatgem a Sicília amb aquesta recepta típica de l’illa. Tria la pasta que t’agradi més i prepara una salsa amb sardines en conserva, ceba, panses, pinyons, anxoves i oli d’oliva. Fàcil i bona!

Plats africans que pots fer a casa

Viatgem al continent africà amb dues receptes:

  • Tajin: Per fer aquest plat marroquí et caldrà una tajin, que és una cassola de fang amb una tapa cònica, però també el pots preparar en una cassola de fang tradicional. És un estofat que es fa amb carn de vedella o de xai, prunes, cebes, espècies i fruita seca.
  • Pollastre piri piri: Un plat de Moçambic que consisteix en pollastre rostit al forn amb una salsa picant de xili, all, gingebre, herbes aromàtiques, vi blanc, soja i suc de llimona.
     

Plats americans que pots fer a casa

Creuem l’atlàntic amb una proposta peruana i de cuina cajún.

  • Cebiche: Preparar el plat icònic de la cuina peruana és més fàcil del que sembla. Has de triar un bon peix fresc, tallar-lo a trossos i marinar-lo amb leche de tigre, un preparat fet amb fumet de peix, suc de llima, ceba morada, coriandre, sal, pebre i api.
  • Po-boy: Si et ve de gust un entrepà, et proposem aquesta recepta de Nova Orleans, que posa entre dos pans de viena marisc arrebossat fregit (gambes, ostres o cranc), enciam, tomàquet i maionesa. Més fàcil, impossible.
     

Plats asiàtics que pots fer a casa

La cuina oriental està plena de receptes boníssimes. T’animes a fer aquestes dues?

  • Dim sum: El dim sum vindria a ser la versió asiàtica de les croquetes. Pots coure’ls a la planxa o al vapor i posar-hi qualsevol farciment que se’t passi pel cap (carn, peix, verdures...) i per fer la massa només has de mesclar farina, aigua, sal i midó de blat de moro.
  • Okonomiyaki: Al Japó hi ha dues versions d’aquesta recepta, coneguda com la pizza japonesa. La versió més estesa es fa amb col, patata, farina, ou, brou de peix, cansalada, calamars i maionesa, tot mesclat i cuit a la planxa i presentat com si fos una mena de truita.

Plats d’Oceania per fer a casa

Dels antípodes pots preparar unes postres i un pastís salat

  • Pavlova: Aquestes postres es fan amb una base de merenga amb fruites per sobre i nata. El truc està en que la merenga quedi cruixent per fora i molt suau per dins.
  • ‘Meatloaf’: Un pastís de carn molt popular a Austràlia. L’has de fer amb carn picada de bou i de porc, ceba, all, ou, salsa de tomàquet i mostassa i coure’l al forn durant una hora. S’acompanya amb puré de patata i mongeta tendra.

Amb aquestes deu propostes podràs donar la volta al món sense sortir de casa, sense gastar gaire ni haver d’agafar un avió, així que posa’t el davantal i... bon viatge!

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.