BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Viatjant pel Cadí-Moixeró

06/de novembre/2015

La ruta de gran recorregut GR 150 fa la volta al Parc Natural del Cadí-Moixeró a través del marc incomparable de valls i pobles pirenaics impressionants. De la mateixa manera, resulta possible acompanyar aquests preciosos paisatges amb productes gastronòmics únics d'aquest territori com és el cas de la vedella dels Pirineus, la qual compta amb segell d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP). De la mateixa manera, la mantega Cadí és una de les poques que compten amb Denominació d’Origen Protegida arreu d'Europa, així com també podem destacar el formatge Urgèlia (DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya) ambdós elaborats a partir de la llet de les vaques pirinenques.

La històrica població de Bagà (1) és el punt de partida del GR 150, per on passa també el conegut Camí dels Bons Homes (GR 107). En ascensió contínua s’arriba als colls de la Bena, de la Balma i del Torn. Deixant enrere el Moixeró, el visitant s’endinsa en la zona del Cadí, amb una vista impressionant del Pedraforca, des d’on es va a la bonica població de Gósol (2) i, més endavant, a Tuixén i a la vall de la Vansa, que ocupa el vessant nord de Port del Comte. Després s’arriba a Fórnols (3), on es comença a rodejar les muntanyes en sentit descendent fins a la Seu d’Urgell (4), on el paisatge s’obre i es poden observar els cingles del Cadí que s’alcen de manera imponent.

No ens hem d’oblidar de les pintoresques poblacions de Cava, el Querforadat o Estana, ni tampoc d’ermites romàniques com la de la Mare de Déu de Bastanist. Un cop superats els 1.600 metres d’altitud, la ruta s’endinsa cap a Bellver de Cerdanya (5), un municipi que acull pobles com Pi o Talló. Cal seguir fins a Coborriu, i visitar l’església romànica de Sant Serni, per arribar a la gran vall pirenaica de la Cerdanya. Després d’Urús i Das, es passa per Alp, des d’on es puja fins al coll de Pal, a més de 2.100 metres, un mirador privilegiat abans d’emprendre el camí de tornada cap a Bagà.

La volta en BTT, un clàssic dels cicloturistes
La volta al Cadí-Moixeró també està pensada per als amants de la natura que els agradin els desafiaments i que estiguin ben preparats físicament per a l’aventura BTT. De fet, la marxa Cadí-Moixeró s’ha convertit en un clàssic en els entrenaments dels cicloturistes més preparats.

Foto: Prat de Cadí © Patronat Comarcal de Turisme de la Cerdanya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.