BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Viatjant per la DO Alella

07/de setembre/2016

Indret privilegiat entre el mar i la muntanya

El paisatge de les seves vinyes i la proximitat amb Barcelona permeten una escapada inoblidable pel contrast entre les muntanyes i les platges.

Al costat de la Ciutat Comtal, la DO Alella constitueix un lloc privilegiat. Està formada per dues comarques, el Maresme, tocant al mar, i el Vallès Oriental, més enllà de la Serralada Litoral. L’ADN d’Alella són els vins blancs, elaborats a partir de les varietats de xarel·lo, garnatxa blanca i picapoll, sense oblidar-se de bons negres de criança, a partir de la varietat ull de llebre.

Els 18 municipis que formen aquesta DO ofereixen innumerables activitats i els 96 viticultors i els 8 cellers permeten viure l’experiència del vi, combinada amb passejos pel Parc de la Serralada Litoral, rutes en bicicleta, visites culturals i activitats nàutiques. A Alella (1), per exemple, es pot visitar el celler Alella Vinícola, una construcció modernista de Jeroni Martorell, i veure l’impressionant edifici de les Escoles Pies, que va tancar les portes l’any 2000 i que va pertànyer al governador de Catalunya Enric de Cardona, en el segle XVI.

D’altra banda, al Masnou (2), és imprescindible arribar-se a la Casa Benèfica, obra modernista de Gaietà Buïgas, i a Vilassar de Dalt (3) no ens hem de perdre una visita al castell. Per acabar, partint de Tiana (4), es poden fer excursions pels boscos de la Conreria o anar a la Cartoixa de Montalegre (5), monestir de l’any 1415.

Teià, bressol dels vins laietans
A la localitat de Teià, a menys de vint quilòmetres de Barcelona, es pot visitar el Parc Arqueològic Cella Vinaria Vallmora, on s’explica l’experiència vitivinícola a la zona durant l’època romana, entre els segles I aC i V dC.

Des de Bonpreu i Esclat, t'animem a aprofitar per conèixer de prop els vins de la DO Alella aquest cap de setmana que se celebra la 42a Festa de la Verema a Alella. Trobaràs un bon grapat d'activitats que et permetran gaudir del territori i dels seus exquisits brous.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.