BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

5 aperitius saludables que pots preparar en menys de 10 minuts

19/de setembre/2021

Et proposem maneres originals de fer un pica-pica que et permeten aprofitar el temps lliure de la millor manera.

Si vols passar una bona estona amb els amics i la família i fer àpats refrescants i lleugers, estàs d’enhorabona, perquè t’hem preparat unes idees per fer un aperitiu saludable i original i, sobretot, fàcil i ràpid de fer. Apunta!

Escalivada
L’escalivada és d’aquelles preparacions que hauríem de tenir sempre a la nevera. La pots comprar feta, que n’hi ha de molt bones, però també la pots fer a casa, posant al forn, 45 min a 200 ºC, embolicats amb paper d’alumini, pebrot vermell i albergínia. Un cop pelats i tallats a tires, pots guardar l’escalivada en un recipient a la nevera, amb un raig d’oli, una setmana ben bé. Quan vulguis servir l’aperitiu, treu algunes tires de pebrot i d’albergínia escalivats en un plat i ja està. O, millor encara, prepara unes torrades amb escalivada i anxoves. Un aperitiu fantàstic!

Tàrtar de salmó
Preparar un tàrtar de salmó és tan fàcil com tallar a cubs un llom de salmó fresc (prèviament congelat, per evitar paràsits) o, si no tens salmó fresc, un llom de salmó fumat. Amaneix-lo amb una mica de suc de llima i anet i remena-ho bé i serveix-lo acompanyat amb guacamole. Volarà en un tres i no res de la taula!

Picada d’anxoves i olives negres
Aquest aperitiu és perfecte per untar unes torrades de pa. I a més, és facilíssim de preparar: necessitaràs anxoves escorregudes i olives negres sense pinyol. Posa-ho tot en el got de la picadora i tritura-ho fins que tingui la textura que vulguis. No cal que hi afegeixis ni oli ni sal, perquè les anxoves ja en tindran prou.

Boletes de meló amb pernil
Hi ha moltes maneres de servir meló amb pernil i aquesta és molt original. Obre el meló i, amb una cullereta o, encara millor, un estri específic per fer boletes, fes-ne tantes boles com vulguis. Talla el pernil a trossets i reparteix-lo per sobre i punxa cada boleta amb un escuradents. Ja ho tens! I si vols, pots combinar boletes de síndria i de meló per donar més color a l’aperitiu.

‘Pico de gallo’
Aquesta receptes és d’origen mexicà i tant et servirà com a acompanyament com per preparar un aperitiu en un tres i no res. Del que es tracta és de tallar tomàquet, xili jalapeño (o un pebrot verd o vermell), ceba i alguna altra hortalissa, com pebrot vermell, all i cogombre, que tinguis a mà a daus petits. Ho amaneixes amb un raig d’oli d’oliva i una mica de sal i ho poses sobre unes torradetes de pa i ja ho tens. Ah! I si vols donar-li un punt cítric, hi queda molt bé un raig de suc de llimona o de llima.

Fàcils i ràpids
Aquestes propostes són cinc aperitius fàcils, ràpids i saludables de preparar que segur que t’han donat idees per sorprendre els amics i la família. Deixa volar la imaginació i fes-ne tantes variants com et vinguin al cap. L’important és que els puguis compartir i gaudir amb qui vulguis!

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.