BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Aconsegueix els plats de la nostra cuina

29/d’agost/2022

La gastronomia catalana està plena de receptes boníssimes i variades que podem preparar fàcilment a casa per a qualsevol ocasió: sigui un àpat del dia a dia o una celebració amb la família i els amics. Com que estimem els plats de la nostra cuina, et volem parlar de sis receptes que has de conèixer. Som-hi!

Xatonada
Comencem amb una amanida d’hivern, el xató, un plat lleuger però de gust intens que combina productes del mar i de l’horta. Per fer-ne et caldrà escarola mesclada amb bacallà esqueixat, tonyina, anxova i un amaniment de fruita seca, nyora i oli d’oliva.

Aquesta és la base del xató, però la paternitat d’aquesta recepta se la disputen diversos municipis del Penedès i el Garraf, com Sitges, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Calafell i el Vendrell. Sigui com sigui, la pots preparar a casa com et vingui més de gust, perquè és un plat ideal per a qualsevol àpat.

Escalivada
Companya inseparable del pa de pagès i de la coca de recapte, l’escalivada s’ha convertit en el plat d’horta més icònic de la nostra gastronomia. El més habitual és preparar-la amb pebrots vermells, albergínia i ceba, que es couen al forn o, encara millor, a la brasa, amb un bon raig d’oli d’oliva fins que queden ben rostits per fora i tous per dins.

Un cop pelades les hortalisses, pots guardar l’escalivada, feta a tires, en un recipient amb el suc que hagin deixat anar, i anar-la fent servir amb l’acomapanyament que més et vingui de gust (una coca d’escalivada amb botifarra, o amb anxoves i sardines, és boníssima!).

Pèsols a la catalana
Al Maresme, a la primavera, es conrea una varietat de pèsol que és un autèntica delícia, però no cal que t’esperis fins llavors per menjar uns pèsols a la catalana, ja que en pots trobar tot l’any a Bonpreu i Esclat.

Els pèsols a la catalana es preparen guisats, amb ceba, cansalada viada, botifarra blanca i negra i un toc de vi ranci. El gust dolç dels pèsols amb el punt salat de les carns amb què es cuinen, són una combinació excel·lent!

Bacallà a la llauna
Als catalans ens encanta el bacallà. Ja has vist que forma part del xató, però també el cuinem de diverses menares per menjar-nos-el de segon plat. Una de les receptes més populars, en aquest sentit, és el bacallà a la llauna. T’animes a preparar-lo?

És ben fàcil, només cal que enfarinis el bacallà i el fregeixis. A part, prepara un sofregit amb all, pebre vermell i una mica de vi blanc i aboca’l sobre el bacallà. Ja ho tens fet!

Mel i mató
Arriba l’hora de les postres i hem pensat que el mel i mató és una molt bona opció. El mató és un formatge fresc fet amb llet de cabra, de vaca o d’ovella, molt popular sobretot a les comarques de la Catalunya central. És un formatge que té poc greix i moltes proteïnes i que, a casa nostra, se sol menjar per postres, amb un bon raig de mel i fruita seca.

Per conservar el mató a la nevera, si te’n sobra, tapa’l amb un drap de cotó. I si la mel se solidifica perquè baixa la temperatura ambient, pots posar-la 10 segons al microones perquè sigui més líquida i puguis preparar aquestes postres tan bones i fàcils!

Carquinyolis
I per acabar aquest àpat particular amb plats de la nostra cuina, et parlem dels carquinyolis, unes pastes seques amb ametlles, sucre, farina i ou que tenen forma de petites llesques de pa i que són un acompanyament ideal per al cafè o per donar-te un caprici a qualsevol hora del dia.

A Catalunya, tenen especial renom els carquinyolis que es fan a Sant Quintí de Mediona, l’Espluga de Francolí, Caldes de Montbui i Rupit.

Estimem els plats de la nostra cuina
Aquests són només sis exemples de receptes catalanes que formen part del nostre receptari. N’hi ha centenars més i totes són boníssimes. Segur que quedaran molt bé amb la vaixella que pots aconseguir fins des del 29 d’agost al 13 de novembre de 2022 acumulant punts amb les teves compres als nostres establiments Bonpreu i Esclat i BonpreuEsclat online. Consulta les bases de la promoció a bonpreuesclat.cat/promocioplats

I quan hagis preparat la recepta i la tinguis ben emplatada, no t’oblidis de fer-ne una fotografia i compartir-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #ElsPlatsDeLaNostraCuina. Bon profit!



 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.