BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Bacallà amb crema de fesols

03/de març/2017

El bacallà és un dels productes més típics de la Quaresma, el període de 40 dies entre Carnaval i Setmana Santa, durant el qual no es pot menjar carn segons la tradició cristiana. El personatge que simbolitza aquestes 7 setmanes d'abstinència és la Vella Quaresma, una dona vella que porta un o dos bacallans a les mans per donar-los a la canalla i té tantes cames com setmanes té la Quaresma, que els nens i nenes van arrencant a mida que van passant.

A Bonpreu i Esclat, et portem el bacallà del mar a la teva taula, el trobaràs a tots els taulells de peixateria dels nostres supermercats. I avui et presentem aquesta deliciosa recepta preparada amb productes de les Denominacions d'Origen Protegides de Catalunya (DOP), esperem que gaudeixis d'aquest bacallà amb crema de fesols, salsa suau de formatge i oli d'avellanes.


Ingredients per a 4 persones:

  • 4 lloms de bacallà dessalat de 160 g cadascun
  • 300 g de fesols de la DOP Fesols de Santa Pau
  • 200 g de suc de coure els fesols
  • 400 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 100 g d’avellanes DOP Avellana de Reus
  • 200 g de nata líquida del 16% MG
  • 200 g  de formatge Urgèlia de la DOP de l’Alt Urgell i la Cerdanya
  • Sal en escames
  • Julivert picat


Elaboració:

  1. Posa els lloms de bacallà en una cassola. Cobreix-los d’oli i posa’ls a confitar a 90ºC durant 15-20 minuts.
  2. Pela les avellanes i talla-les irregularment. Quan el bacallà estigui confitat, pren un xic d’oli i barreja’l amb les avellanes i el julivert picat. Reserva-ho.
  3. Posa la nata en un cassó al foc i quan arrenqui el bull, tira-hi el formatge a daus, deixa-ho fondre i tritura-ho.
  4. Escalfa els fesols amb la seva aigua i un parell o tres de cullerades d’oli de confitar el bacallà. Tritura-ho fins que quedi una crema ben fina.
  5. Munta el plat amb la crema dels fesols al fons, el llom de bacallà al damunt, la salsa de formatge i un cordó d’oli d’avellanes.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.