BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Coca de brioix amb pera i crema de xocolata

Recepta elaborada per l'Escola d'Hostaleria d'Osona

11/de juliol/2022

Ingredients de la coca:

  • 500g farina de força
  • 125 g sucre
  • 10 g sal
  • 125g mantega
  • 2 ous grans batuts
  • 125 ml llet infusionada amb canyella
  • 20g llevat fresc
  • 200g pera en almívar
  • melmelada d’albercoc

Per a la crema pastissera de xocolata:

  • 150g llet
  • 80g midó
  • 150g rovell d’ou
  • 250g sucre
  • 100g mantega pomada
  • 250g xocolata

Procediment

  1. Posa tots els ingredients excepte la pera i la melmelada en un bol i barreja-ho amb l'ajuda d'una cullera de fusta. Un cop tinguis una massa homogènia, tapa-la i deixa-la reposar 30'.
  2. Passats els 30 minuts, treu la massa el bol i pasta-la uns 5 minuts fins que quedi ben fina. Dona-li forma de bola i torna-la a posar dins del bol tapat, fins que dobli el seu volum.
  3. Treu la massa del bol, amb una mica d'oli a sobre del marbre i a les mans, desgasifica-la amb els dits mirant d'estirar-la i donant-li la forma de la nostra safata de forn.
  4. Col·loca la coca a sobre d'un paper de forn i pinta-la amb la melmelada d'albercoc.
  5. Deixa fermentar la coca fins del forn, sense encendre'l, fins que dobli una altra vegada el seu volum.
  6. Treu la coca del forn i preescalfa'l a 180ºC. Mentre s'escalfa, decora la coca amb la crema de xocolata, la pera i el sucre.
  7. Per a la crema de xocolata: Barreja la llet, el midó, els rovells d'ou i el sucre en un cassó fins que quedi ben integrat. Seguidament, encén el foc a potència mitjana-alta i remou la barreja perquè no s'enganxi. Un cop bulli, apaga el foc i incorpora-hi la xocolata i la mantega. Barreja-ho i deixa reposar la crema de xocolata en un bol fins que refredi.
  8. Quan el forn estigui calent, enforna la coca durant 12 minuts aproximadament.


 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.