BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Com gaudir de les fruites del juny al seu punt

30/de maig/2022

El juny dóna el tret de sortida de l’estiu i de l’arribada de les fruites de pinyol als nostres establiments. T’expliquem quines fruites trobaràs i com les pots triar al punt perfecte.

Encara podem gaudir del gust i del color de les maduixes, de les pomes, de les peres i d’altres fruites més llunyanes, com el kiwi, però si hi ha uns protagonistes absoluts a les fruiteries aquest mes són els pinyols. Perquè el juny és el primer mes de l’estiu i també marca l’arribada dels albercocs, les nectarines i les nespres de proximitat (i als últims dies, dels primers préssecs), que se sumen a les cireres, que ens acompanyen des de fa unes setmanes, i amb permís de la síndria i el meló.

Sabem que esperaves l’arribada de les fruites més estiuenques amb moltes ganes i per això et volem explicar com les pots triar en el moment òptim de maduració. Som-hi!

 

Com escollir els préssecs i les nectarines més madures

El préssec i la nectarina són cosins germans i, en contra de la llegenda urbana, la nectarina no és un híbrid entre el préssec i la pruna, sinó que és una varietat de préssec i, de fet, en un mateix arbre podem trobar préssecs i nectarines.

Quan en compris, fixa’t en la pela de la fruita: ha de ser llisa, sense taques ni cops a la superfície, ja que això els ajuda a conservar-se més bé i durant més temps. Pots triar entre el préssec d’aigua, de color vermell, el de vinya, el groc, el paraguaià, que és més aixafat, o la nectarina. Posa’t els guants i pressiona’ls una mica. Si els notes tous (però no massa), és el moment perfecte per comprar-los. Pots conservar-los a la nevera, però per degustar-ne tots els sabors el millor és que te'ls mengis a temperatura ambient.

Si t’agrada, pots menjar-te la fruita amb la pela (però renta-la bé!), ja que així n’aprofitaràs més la fibra, però també els pots pelar.

 

Consells per comprar albercocs

Els albercocs també arriben al mercat al juny. Són molt rics en vitamina A, que ajuda a tenir la pell en bon estat i per això és tan recomanable que en mengis, a l’estiu.

A l’hora de comprar-los, fixa’t en la pela i el color i tingues present el concepte de “punt mitjà”, és a dir, el color no ha de ser ni molt brillant ni molt pàl·lid, i la fruita no ha de ser ni molt dura ni molt tova. Si et fixes en la zona al voltant de la tija, també veuràs que quan la fruita està al punt no té un color verdós ni blanquinós, sinó que és gairebé del mateix to que la resta de la pela.

En tot cas, quan compris fruites de pinyol, si encara no està madura del tot no cal que pateixis, ja que a temperatura ambient madurarà aviat. També  la pots guardar a la nevera (millor si és dins d’una bossa amb alguns forats), on madurarà en un parell de dies. D’aquesta manera, podràs menjar-te-la en el punt òptim i gaudir de tota l’aroma, el gust i la dolçor que ens aporten les fruites de pinyol.

 

 

 

Més entrades de blogs

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.