BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Com tenir la nevera ben endreçada

01/d’abril/2020

No n’hi ha prou amb arribar a casa del supermercat i posar la compra a la nevera sense ordre ni criteri. Us expliquem com tenir la nevera ben endreçada per garantir la conservació òptima dels aliments i que no malbaratem perquè se’ns passi la data de caducitat.

Ara que passem més temps a casa i pot ser que ens avorrim o que necessitem omplir l’estona amb alguna activitat d’aquelles que normalment ens fa una mica de mandra, és un bon moment per posar ordre a la nevera. De fet, conèixer alguns trucs per tenir la nevera ben endreçada ens pot ser molt útil, ja que ajuda a allargar la vida útil dels aliments, a conservar-los com cal i a no deixar al fons de tot, en un lloc gairebé invisible, productes que acabaran caducant i, per tant, haurem de llançar.

 

Què va a dalt i què va a baix de la nevera?

La nevera és un electrodomèstic imprescindible en el nostre dia a dia. Ens permet conservar els aliments mentre no ens els mengem i, per tant, tenir un rebost. Aquest rebost, però, de vegades acaba desendreçat, perquè les presses ens fan posar la compra a dins sense criteri, perquè hem comprat més productes dels que hi caben o perquè no sabem ben bé com tenir la nevera endreçada.

El primer que hem de saber és que posar unes coses més a munt o més avall és més important del que sembla. A dalt de tot poseu-hi els productes precuinats (ja sigui perquè els heu comprat així o perquè són sobres d’un dia per a un altre).

La zona mitja és el lloc ideal per als lactis i les ampolles, mentre que a la part de baix, fora dels calaixos, poseu-hi els productes frescos, com la carn, els embotits i el peix, entre d’altres. A baix també hi ha els calaixos, per a la fruita i la verdura, que han d’anar en calaixos separats.

 

Com evitar el malbaratament alimentari?

Tenir la nevera ben endreçada no només ens permet assegurar la conservació òptima dels productes sinó que també és una bona manera d’evitar el malbaratament alimentari, és a dir, llençar menjar que ha caducat o s’ha fet malbé perquè porta massa temps a dins.

Com podem aconseguir-ho? És molt fàcil. El primer que hem de fer és posar al davant de tot els productes que caduquin abans. Per exemple, si comprem iogurts i ja en teníem alguns, els nous posem-los darrere de tot. Així ens assegurem que ens menjarem primer els que caduquen abans.

Una altra manera d’evitar el malbaratament alimentari quan endrecem la nevera és fer servir recipients adequats per a cada tipus de producte. Segur que teniu un armari ple de carmanyoles de plàstic que podeu fer servir!

 

Comprar racionalment

L’últim element que hem de tenir en compte per tenir una nevera ben endreçada és ser conscients de com comprem. Abans d’anar al supermercat reviseu bé què us cal i què no, feu una llista i procureu respectar-la, ja que així no acumulareu productes de més ni tindreu la nevera tan plena que, com aquell qui diu, no tancarà la porta! Això també us permetrà estalviar diners: la nevera, com més plena està més energia consumeix ja que treballa més per mantenir la temperatura adequada.

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.