BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Consells per fer una compra intel·ligent

12/d’abril/2016

Fer una compra intel·ligent és sinònim de comprar allò que necessitem i, per tant, suposa un estalvi econòmic alhora que ajuda a evitar el malbaratament alimentari i, fins i tot, resulta beneficiós per a la nostra alimentació. I és que fer la compra no és un acte trivial, sinó que requereix d’una apropiada organització per tal d’adquirir tot allò que necessites per mantenir una dieta sana i variada.

ABANS D’ANAR A FER LA COMPRA

Resulta fonamental fer una bona planificació de la dieta, per tal d’escollir els aliments que consumirem; al mateix temps, fer una previsió abans d’anar a fer la compra també ens permetrà:

  1. Seguir una alimentació equilibrada i més variada.
  2. Estalviar diners i temps.
  3. Evitar comprar productes que realment no necessites.
  4. No oblidar-te de tot allò que sí et fa falta.

Així doncs, algunes de les recomanacions que cal tenir en compte seran:

  • Fer una planificació (diària o setmanal) dels menús que vols preparar per saber quins aliments necessitaràs.
  • Tenir en compte quantes persones menjaran en cada àpat.
  • Mirar què tenim al rebost per saber què ens fa falta.
  • Fixar-te en les ofertes del supermercat.

Un cop fet tot això, serà possible confeccionar una llista de la compra que inclogui allò que necessites per cuinar i evitar així adquirir productes innecessaris. I, sobretot, recorda endur-te la llista en el moment d’anar a comprar!

DURANT LA COMPRA

Triar el moment per anar al supermercat també és un factor clau, i és que resulta important no anar a comprar amb gana ni amb pressa. Tanmateix, recorda que els aliments frescos i congelats han de passar el mínim temps possible fora de la nevera o congelador, respectivament. Per tant, l’ordre a seguir durant la compra serà:

  1. Productes no refrigerats
  2. Productes refrigerats
  3. Productes congelats

En què ens hem de fixar?

  • En els productes envasats:

  • En els productes frescos:

EN ACABAR LA COMPRA

Un cop feta la compra, també cal que tinguis en compte determinades consideracions:

  1. Posa els aliments congelats i refrigerats junts, separant-ne la resta.
  2. No col·loquis els aliments al costat dels productes de neteja.
  3. En la mesura del possible, porta una bossa isotèrmica per guardar els congelats.
  4. Agafa el tiquet de compra per si et calgués fer alguna reclamació.

QUAN ARRIBIS A CASA

En sortir del supermercat, serà necessari portar la compra a casa per guardar cada producte al seu lloc corresponent el més aviat possible. D’aquesta manera, evitarem que es pogués trencar la cadena del fred en el cas dels frescos, sobretot durant l’estiu.

Així doncs, cal guardar els productes envasats (llaunes, conserves, bricks, etc.) de forma que consumeixis primer els que tenen una data de caducitat més propera en el temps. Pel que fa a les verdures, s’han de mantenir a la nevera netes i sense trossejar, mentre que el peix i la carn es recomana conservar-los nets i sense vísceres. Quant als ous, col·loca’ls amb la punta cap avall per allargar-ne la conservació.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.