BLOG

A través del blog de Bonpreu i Esclat, podràs mantenir-te al dia sobre nutrició, gastronomia i molts altres aspectes del nostre territori.

angle-left Vés enrere

Consumir peix durant l’embaràs beneficia el desenvolupament cerebral del nadó

Consumir peix durant l’embaràs beneficia el desenvolupament cerebral del nadó

25/de gener/2016

Saps que el consum habitual de peix durant l’embaràs contribueix al bon desenvolupament cerebral dels nadons? Aquesta és la conclusió d’un estudi fet pel Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental de Barcelona, el CREAL, que demostra la relació entre el consum d’aquest producte i el bon desenvolupament del nen.

La investigació ha observat els hàbits alimentaris de 2.000 mares i els seus fills des del primer trimestre de l’embaràs i fins que els nens han arribat als 5 anys. S’han adonat que els menors que consumeixen peix com a mínim tres vegades per setmana tenen una millor funció cerebral. En aquest sentit, l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha emès fa poc un comunicat en el qual recomana un consum setmanal d’entre 150 i 600 grams de peix pels seus beneficis.

Els experts, a més de fixar-se en el desenvolupament neuropsicològic i mesurar les capacitats cognitives dels menors, han comprovat que amb el consum de peix es redueixen les possibilitats de patir el trastorn d’Asperger o l’autisme.

Els peixos que s’han associat a puntuacions més altes han estat per aquest ordre: el peix blau de grans dimensions –tonyina, peix espasa...–, seguit del peix blanc –llenguado, lluç, etc.– i el peix blau petit, com les sardines o el seitó.

A Bonpreu i Esclat disposem de tots aquests tipus de peix, procedent tant de les llotges de tot el litoral català com d’altres localitzacions de reconegut prestigi. Tot el peix gaudeix és de la màxima qualitat, i manté les seves propietats gràcies a una bona gestió de la cadena de fred i a l’ús d’un modern sistema de nebulitzadors instal·lat als establiments. Ara que coneixes tots aquests beneficis, acosta’t als nostres supermercats i gaudeix del peix fresc i de primera qualitat.

Més entrades de blogs

Flam de calçots i gambes

Ingredients: 600 g de calçots 150 g de gambes 6 ous 250 ml de nata líquida ...

"La carxofa Prat es distingeix de les altres carxofes"

  ENTREVISTA A RAMON LLONCH, gerent de KopGavà Quina zona geogràfica o localitats...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu el seu ús. Més informació.