El llamàntol és un dels productes més típics de Nadal i a la peixateria de Bonpreu i Esclat el tenim a punt perquè preparis els plats més deliciosos. Pots cuinar-lo de moltes maneres: al forn, bullit, a la brasa... així com també serà una fantàstica idea preparar-lo com a crema de marisc. És per això que a Bonpreu i Esclat et suggerim aquesta recepta perquè aprenguis com fer una deliciosa crema de llamàntol que lluirà d'allò més com a primer plat dels teus àpats nadalencs!
Ingredients per a 4 persones
- 2 llamàntols
- 1 porro
- 1 tomàquet madur
- 2 pastanagues
- 100 ml de vi blanc
- 750 ml de brou de peix
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre
Elaboració
- Talla els llamàntols a trossos. Elimina les arrels, la part verda i la primera capa del porro. Renta’l i talla’l a rodanxes. Pela el tomàquet i pica’l. Pela les pastanagues i trosseja-les.
- En una cassola ampla greixada amb 4 cullerades d’oli d’oliva, sofregeix el llamàntol durant 5 minuts, retira’l i reserva’l. Afegeix al mateix oli les hortalisses i cou-les durant 10 minuts a foc suau. Aboca-hi el vi, remena-ho i deixa’l evaporar. Incorporahi el brou de peix i cou-ho durant 10 minuts. Retira-ho del foc, tritura-ho, salpebraho i passa-ho per un colador xinès fins a aconseguir una textura més fina. Posa-ho de nou a la cassola juntament amb el llamàntol, bull el conjunt 5 minuts més i serveix-ho.