BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Crestes de formatge de cabra rústic amb sobrassada

11/d’octubre/2022

Ingredients per a 4 persones:

Per al farciment:

  • 250 g de formatge de cabra rústic
  • 100 g de sobrassada de porc ibèric

Per a la massa:

  • 110 g d’oli d’oliva suau
  • 110 ml de vi blanc
  • 350 g de farina fluixa
  • ½ culleradeta de sal
  • 1 rovell d’ou

Eaboració:

  1. Talla el formatge en lamines de mig dit de gruix.
  2. Per a la massa: Posa l’oli i el vi en un bol i afegeix la farina i la sal. Treballa la massa amb les mans fins que no s’enganxi, ha de quedar fina i elàstica, embolica-la amb paper film i deixa-la reposar 1 h.
  3. Passat el temps estira la massa sobre el taulell, procurant que quedi amb un gruix d’uns 2 mm i fes uns cercles de 12 cm amb un talla pastes.
  4. Posa damunt la massa una culleradeta de sobrassada i un tall de formatge, mulla les vores de la massa amb una mica d’aigua, tanca la cresta i prem els extrems amb una forquilla.
  5. Pinta les crestes amb una mica de rovell d’ou i cou-les a forn, a 180 ºC, 25 min.

Maridatge: Marida aquesta recepta amb el vi blanc eco Els Nanos, elaborat amb raïm de vinyes velles de macabeu, aquest vi ecològic de color groc i reflexos daurats és una opció molt fresca i adient per maridar amb formatges suaus. Deixa una sensació a la boca molt refrescant i agradable.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.