BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Diferents maneres de cuinar els ous

31/de maig/2019

Ou passat per aigua, dur, fregit, poché...Us ensenyem les diverses maneres de cuinar els ous.

Aquest aliment és resolutiu i versàtil de cuinar, i tant ens pot salvar d'un imprevist com ser l'ingredient estrella d'una elaboració gurmet. Les evidències científiques diuen que és un producte carregat de proteïnes i vitamines, i que set ous a la setmana tenen cabuda dins d'una alimentació equilibrada per a una persona adulta.

Apreneu a cuinar ous de 8 maneres diferents:

  1. Ou passat per aigua. La clau per fer un ou passat per aigua perfecte és que l'aigua tot just ha de començar a bullir quan hi poseu els ous, perquè no es trenquin amb un bull violent. Per fer aquesta recepta, coeu els ous 3-4 min en un pot amb aigua bullent i sal. Un cop passi el temps, traieu-los de l’aigua, obriu-los amb cura i, amb un ganivet fi de cuina, elimineu-ne la superfície.
  2. Ou dur. Per cuinar ous durs haureu de seguir les mateixes indicacions que per fer l’ou passat per aigua. Simplement, cal allargar la cocció i bullir els ous 10 minuts. D’aquesta manera tant la clara com el rovell quedaran completament cuits. Per evitar que els ous es coguin més, un cop els heu tret, talleu la cocció posant-los en aigua amb gel.
  3. Truita. En cuinar una truita, cal batre els ous a mà, perquè amb la batedora es trenquen les fibres i les truites no queden tan ben lligades. És important que la paella no estigui ratllada, perqué sino la truita s’enganxa i no es pot tombar bé. Us recomanem utilitzar el foc o la vitroceràmica a una potència mitjana.
  4. Remenat d’ous. En el remenat d’ous no s’han de batre els ous abans de tirar-los a la paella, sinó que s’afegeixen directament en una paella a foc mitjà i es remenen amb una espàtula per trencar els rovells i barrejar-los amb les clares. S'hi pot afegir una mica de nata per fer el remenat més cremós o també, remenar els ous sobre algun altre aliment prèviament saltat.
  5. Ou poché o escumat. Per al l’ou poché, poseu un cassonet al foc amb aigua abundant i 4 o 5 gotes de vinagre. Espereu que arrenqui el bull fort. En aquest moment, genereu un remolí dins la cassola i tireu-hi un ou sense la closca. Abaixeu el foc ràpidament, fins que l’aigua només tremoli i coueu-lo durant 3-4 minuts. També podeu fer l’ou escumat folrant una tasseta amb paper film untat amb una mica d’oli per dins. Poseu-hi l’ou, tanqueu el film formant un saquet. Coeu-lo  dins l’aigua durant el mateix temps, i retireu de la cassola. Podreu separar el film de l’ou fàcilment gràcies a l’oli.
  6. Ou ferrat. Poseu abundant oli en una paella i escalfeu-lo a foc fort. Quan estigui calent, submergiu l'ou fins que les puntes s'enrosseixin i siguin cruixents, i el rovell quedi líquid. Utilitzeu oli de qualitat, per exemple d'oliva verge extra, ja que els greixos d'aquest tipus d'oli són molt més saludables. Si voleu que quedi menys greixós, eixigueu l'ou en paper de cuina absorbent després de treure'l del foc.
  7. Ou a la planxa. Aquesta és la versió més saludable de l'ou ferrat. En comptes de submergir l'ou en oli, poseu unes gotes d'oli i amb un paper repartiu-lo per tot el fons de la paella. Escalfeu a foc mitjà i quan sigui calent afegiu-hi l'ou. Quan estigui fet de baix, gireu-lo amb cura amb una espàtula i coeu aquesta cara durant 30 segons. Retireu-lo del foc i gaudiu-lo, per exemple, en una torrada amb alvocat.
  8. Ou arrebossat. També us podeu atrevir a cuinar ous arrebossats inspirats en el del restaurant Disfrutar. Per a fer-los, haureu d'arrebossar en tempura uns ous ben frescos i fregir-los en oli abundant i calent fins que quedin cruixents i daurats. En tallar-los per la meitat, ha de sortir el rovell líquid.

 

Sobre els ous, heu de saber que a l'hora de comprar-los, és important fixar-se que el codi que porten imprès a la closca comenci amb 0 o 1, ja que això significa que són ous de producció ecològica o de gallines camperes. Un cop a casa, és millor conservar-los a la nevera, sobretot si és època de calor. A l'ouera, col·loqueu-los amb la punta cap avall i no els renteu perquè la closca es debilitaria i facilitaria que els gèrmens hi penetressin.

Finalment, si us voleu assegurar que l'ou és fresc, podeu fer dues proves que no us fallaran: si el poseu en un got ple d'aigua i l'ou sura vol dir que no és fresc, ja que els que sí que ho són, s'enfonsen. També podeu trencar l'ou sobre una superfície plana i si el rovell es manté al centre i la clara és gelatinosa i compacta, és fresc.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.