BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

El millor arròs per a cada plat

07/de juny/2019

En molts països del món, l’arròs s’ha convertit en la base de la dieta i en l’ingredient més important de molts plats. Si bé acostumem a associar-ho als països asiàtics, la veritat és que a la Mediterrània no ens hem quedat gens curts a l’hora de preparar receptes amb arròs.La paella i el risotto en són dos exemples clars, però existeixen moltes més receptes d’arròs que podem preparar a casa.

Val la pena, però, conèixer-ne bé les varietats per poder-ne treure el màxim partit. Avui, gràcies a la possibilitat de comprar arròs online tenim accés a varietats d’arròs que abans no sabíem ni que existissin.

 

Els arrossos més consumits

L’arròs rodó i l’arròs bomba són, sense cap mena de dubte, les dues varietats més consumides d’arròs. També té força èxit l’arròs integral i, per als risottos, el carnaroli i l’arborio. Donem-hi un cop d’ull:

 

Arròs rodó

La majoria de receptes d’arròs tradicionals dels països mediterranis s’elaboren amb aquest tipus d’arròs. Les paelles, els guisats, els arrossos caldosos i els arrossos secs en són un bon exemple, ja que aquesta varietat absorbeix molt bé els sabors dels aliments que acompanya.

Arròs bomba

És el millor arròs per fer paelles, gràcies a la capacitat d’absorció i a la textura. També va molt bé per fer arrossos caldosos, secs i al forn i, això sí, heu de tenir en compte que el temps de cocció és d’entre 15 i 18 minuts, de manera que no és apte per als que tenen pressa!

Arròs integral

Aquest tipus d’arròs té un gust més intens i, gràcies al contingut en fibra, permet fer una cuina més sana i natural. Per això, el millor acompanyament per l’arròs integral són les verdures i les hortalisses. En la majoria de casos necessita fins a 30 minuts de cocció, però és millor que consulteu les instruccions del paquet, ja que depèn de cada cas.

Carnaroli i Aroborio

Si sou fanàtics dels risottos, segur que heu sentit parlar d’aquestes varietats d’arròs. Són les principals protagonistes dels millors risottos i no és casual, ja que es tracta d’arrossos molt aromàtics i que absorbeixen molt bé els gustos.

 

És molt fàcil trobar aquests arrossos al supermercat, ja que es tracta de varietats molt habituals. De tota manera, si teniu dificultats per trobar-ne alguna o si, simplement, preferiu comprar-ne sense moure-us de casa, avui dia podeu comprar arròs online i gaudir de les millors receptes.

 

Com coure l’arròs

A l’hora de cuinar, tan important és triar la varietat d’arròs més adequada per a cada plat com saber-lo coure el temps just. Normalment, el temps de cocció de l’arròs ve indicat en el paquet, ja que cada varietat necessita un temps determinat. Tot i això, es poden seguir unes directrius bàsiques per aconseguir el resultat perfecte. Aquí teniu uns consells per coure l’arròs:

 

  • Sabreu que l’arròs està al punt quan els grans siguin tous però no s’enganxin entre ells.
  • Si voleu preparar un arròs caldós, poseu-hi força brou, ja que ha de quedar cuit al punt i ha de quedar brou suficient, fins i tot, per haver-vos-el de menjar amb cullera.
  • Si, en canvi, voleu que l’arròs quedi sec, mesureu bé el líquid de cocció i apagueu el foc en el moment adequat. També podeu posar-lo uns minuts al forn perquè s’assequi més bé.

 

Un món per descobrir

Amb aquests consells per triar arròs ja teniu una bona base per anar cap a la cuina i decidir quina recepta preparareu avui. L’arròs no només és un cereal abundant i molt popular, sinó que hi ha tantes receptes d’arròs diferents com persones hi ha al món.

Podeu preparar una paella, un risotto o un arròs de mar i muntanya, o podeu inventar-vos algunes receptes originals d’arròs. Seguint aquests consells bàsics i triant bé la varietat més adequada, tindreu l’èxit garantit.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.