BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

El millor berenar per sortir de l’escola amb tota l’energia

12/de setembre/2019

Per berenar, un entrepà!

Hem d’intentar fugir del recurs fàcil de comprar brioixeria industrial per berenar. Si bé és una font d’energia important, ja que té força calories, l’excés de sucre i, en general, la forma d’elaboració, no són els més recomanables. Per això, si voleu donar un superberenar als vostres fills, feu-los un entrepà! Hi ha molts tipus de pans disponibles —integrals, de llavors, panets...— i és fàcil trobar-ne algun que els agradi. Un entrepà és molt més saludable que un pastisset industrial i, com que el pa no porta sucre, els ajuda a mantenir una dieta equilibrada.

Els entrepans també són una bona solució per als pares i les mares que han de preparar el berenar als fills, ja que són fàcils i ràpids de preparar —ja sabem que sempre anem justos de temps— i només cal que penseu en el farciment que l’hi posareu.  

 

Embotits, i molt més

El més habitual a l’hora de fer un entrepà és recórrer als embotits. Per berenar, una bona opció és el pernil, ja sigui cuit o salat, o el formatge —o un entrepà de pernil i formatge—, fets amb pa amb tomàquet i una mica d’oli i de sal (però compte, perquè si feu servir pernil salat, ja té força sal).

A més d’aquests ingredients, si als vostres fills els ve de gust berenar un entrepà més dolç, amb crema de xocolata i avellanes, podeu preparar-los-en, però procureu no abusar-ne gaire. Al final, us interessa que agafin energies, però també és important assegurar que segueixen una dieta equilibrada.

 

Alternatives als entrepans

A més dels entrepans, hi ha altres opcions igualment bones per berenar. L’entrepà té l’avantatge que se’l poden menjar de seguida que surten de l’escola, especialment si després van directament a fer alguna activitat extraescolar, però si van a casa, hi ha opcions que els ajuden a recuperar energies i que alimenten el cervell perquè estigui al 100% a l’hora de fer els deures o de les activitats de la tarda.

Si aquest és el vostre cas, podeu preparar-los un bol de cereals —la civada és especialment bona per mantenir el cervell en forma— amb una mica de llet i tot plegat barrejat amb fruita. Serà un berenar boníssim, equilibrat i molt energètic i us ajudarà a complir amb la recomanació de menjar, com a mínim cinc racions de fruites i de verdures cada dia.

Com que totes les fruites són bones en la majoria de casos, podeu escollir la que més els agradi, o barrejar-ne més d’una. Per exemple, el plàtan és molt energètic i si l’acompanyeu amb fruites vermelles o amb mitja poma tallada a trossets petits, la combinació serà perfecta.

 

Varietat i poca dificultat

Tant si us decanteu per un entrepà, com si opteu per un bol de cereals i fruites, tingueu sempre present que és important educar els vostres fills en una alimentació equilibrada. Per això és important que per berenar eviteu la brioixeria industrial i que opteu per aliments més saludables.

Si bé és cert que a l’escola no paren quiets i que, per tant, cremen moltes més calories que les que cremem els adults, hem de procurar limitar la ingesta de sucres i de greixos saturats. Els embotits, el pa, els cereals i les fruites són les millors opcions per donar de berenar els vostres fills i filles. Els ajudaran a recarregar les piles després de l’escola i us donaran la tranquil·litat que els heu preparat un berenar equilibrat i saludable.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.