BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Hamburguesa de llenties amb amanida de col

18/d’agost/2022

Ingredients per a 4 persones:

Per a les hamburgueses de llenties:

  • 300 g de llentia cuita ecològica 
  • 75 g de pastanaga ratllada
  • 1 cullerada de concentrat de tomàquet (uns 30 grams)
  • 2 cullerades de julivert picat (uns 4 grams)
  • 1 all picat
  • 1 cullerada de pebre vermell fumat
  • 1 culleradeta de comí picat
  • ½ culleradeta de ceba en pols
  • Un pessic de sal
  • 1 pessic de pebre negre molt
  • 2 cullerades de civada molta
  • Oli d’oliva verge extra per coure-les

Per a la maionesa de mostassa i mel:

  • 10 g de mel
  • 150 g de maionesa
  • 15 g de mostassa antiga de Dijon

Per a l’acompanyament:

  • 100 g de col llombarda
  • 100 g de pastanaga ratllada
  • 10 fulles de julivert picat
  • El suc d’una llima
  • 2 cullerades de tahina
  • Sal i pebre negre

Per a les hamburgueses:

  • 4 panets d’hamburguesa de llavors 
  • 50 g de ruca fresca

Preparació:

  1. Per a les hamburgueses de llenties: En un bol barreja amb una forquilla o amb la mà les llenties, la pastanaga, les espècies, el julivert picat, la pasta de tomàquet, la farina xafa una mica les llenties fins a formar una massa homogènia per a que puguis formar les hamburgueses. 
  2. Un cop a punt forma 4 hamburgueses amb les mans i reserva-les uns instants a la nevera per a que agafin cos.
  3. Daura les hamburgueses en una paella amb un xic d’oli d’oliva, pels dos cantons uns 4 minuts aproximadament, fins que quedin daurades.
  4. Per a la maionesa de mostassa i mel: Mescla la maionesa amb la mel i la mostassa.
  5. Per a l’acompanyament: Talla a tires fines la col llombarda i barreja-la amb el julivert una mica trencat, la pastanaga ratllada, la tahina, el suc de llima, la sal i el pebre i deixa-ho reposar uns 20 minuts per a que s’estovi una mica.
  6. Marca el pa d’hamburguesa obert per les dues bandes en una paella amb un xic d’oli

Presentació:

  1. Unta sobre la base del pa d’hamburguesa la maionesa de mostassa i mel .
  2. Al damunt, col·loca-hi l’hamburguesa de llenties.
  3. Afegeix per sobre l’amanida de col i unes fulles de ruca.
  4. Finalitza l’hamburguesa tapant amb la tapa del pa. 


 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.