BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

I al setembre, la sega de l’arròs!

02/de setembre/2016

Durant el mes de juny, els territoris arrossaires celebraven la plantada tradicional de l’arròs amb festes i activitats relacionades amb aquesta activitat històrica i tan arrelada a la cultura d’alguns territoris, com és el cas de les Terres de l’Ebre i de l’Empordà.

L’arròs és un dels cereals que requereix unes condicions més especials per créixer, perquè necessita un clima temperat i sòls de textura fina o mitjana. I després de tres mesos a la terra, el final de l’estiu és el moment de segar els camps de conreu i recollir els resultats de la plantació.

Actualment mecanitzada, la sega és una activitat que suposa la recompensa a la feina dels pagesos que s’han implicat en el seu conreu, i per això és un bon moment per aprofitar-la i convidar tothom a gaudir de les festes, dels actes i de la gastronomia vinculats a aquest producte tan essencial en la nostra dieta.

El Delta i l’Empordà la celebren
Per a la nostra dieta, l’arròs és un ingredient clau i el protagonista de nombroses receptes. Ens l’hem fet nostre i el cuinem amb els millors productes. És per això que, durant la sega, els municipis catalans on es cultiva l’arròs aprofiten per dedicar a aquest aliment festes i propostes gastronòmiques per a tots els públics.

Del 4 de setembre al 2 d’octubre, poblacions com ara Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, l’Aldea, l’Ampolla o Amposta reuneixen els seus habitants perquè ningú no es quedi fora de la gran festa de l’arròs, que també serveix per mostrar al públic el procés tradicional i manual de sega. Tot i que la collita de l’arròs té lloc un cop finalitzada la temporada d’estiu, aquesta època de l’any és un bon moment per al turisme de la zona.

Com l’Ebre, l’Empordà també és una zona important de cultiu de l’arròs. Concretament, és a la població de Pals on trobareu un dels arrossos més reconeguts de la meitat nord del país. A aquest municipi del Baix Empordà, a l’octubre se celebra la Festa Tradicional de la Sega de l’Arròs, també envoltada de propostes gastronòmiques i festives per a tothom.

És el moment de tastar el millor arròs del país i en molts dels supermercats Bonpreu i Esclat podràs trobar aquests arrossos de tan gran qualitat. Us animem a tastar tant el del nord com el del sud!

Foto de portada: [email protected]. Tots els drets reservats.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.