BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Idees de decoració per a una taula perfecta

23/de novembre/2018

 

Seure al voltant d’una taula parada amb gust és tot un plaer. En aquest sentit, una bona decoració és imprescindible per afavorir que els convidats se sentin a gust i gaudeixin del menjar que els ofereixes. Tot seguit t’expliquem alguns aspectes clau per tal que la decoració de la teva taula llueixi espectacular.

Una bona decoració no es pot improvisar

 

D’entrada, és important tenir en compte que parar la taula per a una vetllada especial no es pot improvisar en un moment. És molt possible que triguis hores a preparar una bona decoració, i segurament hauràs de fer diferents proves per aconseguir la combinació ideal. Per evitar problemes i ensurts de darrera hora, convé que, alguns dies abans de la data prevista per a la celebració, facis un repàs dels elements que necessitaràs per a la decoració i comprovis si ho tens tot o si et cal comprar res.

A Bonpreu i Esclat t’hi oferim un bon assortiment de parament de taula perquè puguis triar l’estil de decoració més adequat en funció dels teus gustos o del tipus d’àpat que vulguis oferir als convidats. No és el mateix preparar la decoració per a un sopar de Nadal que per a una celebració d’aniversari.

Una taula amb personalitat

 

El primer que has de fer és triar unes estovalles que, a més de protegir la taula, li donin personalitat i vagin en línia amb l’estil de decoració que hagis triat. Si optes per una vaixella estampada, fes servir unes estovalles llises o amb motius discrets. D’aquesta manera, els autèntics protagonistes seran els plats. En canvi, si la vaixella que has triat és llisa, quedarà molt bé si la col•loques sobre una tela estampada. L’ideal és tenir un joc complet de vaixella, però també és cert que parar la taula amb un únic estil pot arribar a ser avorrit i donar un toc impersonal a la decoració.

Si disposes de peces de vaixella soltes que conservis d’algun joc antic o, fins i tot, elements que hagis heretat, no dubtis a utilitzar-los. Combinar peces antigues i modernes dona molt de joc, i segur que la decoració de la taula hi sortirà guanyant. Per exemple, si tens uns platets de postres o de cafè que hagin quedat desparellats, els pots emprar com a plats per al pa.

Coberts i copes

Tradicionalment, els coberts s’han de posar de fora cap endins seguint l’ordre en què es faran servir. Així, a la part exterior hi tindrem els coberts que emprarem primer i, a l’interior, els que vagin amb el darrer plat. Pel que fa a les copes, cal col•locar-les davant del plat, en filera o fent una petita corba. No hi ha una regla fixa per a la col•locació. Pots seguir l’ordre de servei, ordenar-les de més gran a més petita… El millor és posar només les copes que siguin imprescindibles per no sobrecarregar la taula.

Cada cosa al seu lloc

Per parar la taula perfecta, val la pena saber on ha d’anar cadascun dels elements que farem servir durant l’àpat. En general, a l’esquerra del plat hi van les forquilles i el tovalló, mentre que a la dreta hi posarem els ganivets i la cullera. Just al davant del plat, s’hi sol col•locar la cullera i la forquilla de postres. A l’esquerra d’aquestes, normalment s’hi posa el platet per al pa (si ho creus convenient, pots posar-hi també un petit ganivet per si els convidats volen tallar-lo). A la dreta dels coberts de postres o just al davant, posa-hi les copes (recorda: només les que es faran servir durant l’àpat).

Detalls per donar a la taula un toc de decoració diferent

 

Prepara uns cartellets

Donen un toc divertit i informal a la decoració de la taula. Els pots posar on et sembli millor: al costat de les copes, a sobre de cada plat, agafats al tovalló amb una petita pinça decorativa… A l’hora d’escriure el text, fes servir la imaginació. La idea clàssica és posar-hi el nom dels convidats perquè sàpiguen on han de seure a taula. Però també pots aprofitar el paper per deixar-hi un missatge personalitzat per a cada comensal. D’aquesta manera, a més d’un element de decoració, els cartellets es convertiran en un detall que farà que els teus convidats se sentin estimats en un dia especial.

Branquetes o plantes naturals

Un detall de natura sempre va bé perquè la decoració de la taula llueixi fresca i agradable. Per exemple, si prepares una taula per Nadal, pots posar-hi una mica d’eucaliptus, que donarà un punt càlid i relaxant a la decoració.

Cordes de color natural

Queden molt bé per donar un toc rústic i càlid a la decoració. Pots fer-les servir, per exemple, per guarnir els tovallons, per penjar els cartellets o per decorar els gots i les copes amb un detall natural (per exemple, resulta molt bé combinar la corda amb fulles de llorer, una branqueta d’avet, una pinya…).

Per als més petits de la casa

Combina decoració i joc preparant sobres amb missatges secrets per als nens. Una molt bona idea és preparar pistes perquè facin una mena de gimcana que els condueixi a trobar un petit tresor amagat a la casa. Per exemple, pots amagar bombons de xocolata perquè els mengin després de l’àpat, papers i colors perquè s’entretinguin pintant o algun joc de cartes. Segur que s’ho passaran genial seguint les instruccions que trobaran a cada pista. Una altra opció és fer sobres amb preguntes, endevinalles o idees perquè juguin.

Tot és qüestió de deixar volar la imaginació. Segur que se t’acudeixen moltes opcions que, a més d’enriquir la decoració de la taula, faran que els convidats més petits passin una estona genial.

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.