BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Idees per decorar la taula al Nadal

21/de desembre/2018

Per Nadal, tan important és el menjar com la taula. Triar la vaixella, els coberts, gots, copes, estovalles, centres, espelmes... Els petits detalls són els que marquen la diferència i els que fan que la vetllada sigui més o menys màgica, així que no hem de menystenir aquests elements si volem decorar la taula més maca de les festes. Us ensenyem idees de DIY de Nadal, per parar-la com uns autèntics estilistes i deixar a tots els convidats bocabadats.

Porta espelmes d’hivern

Ara que els arbres van deixant caure tots els seus fruits, que les fulles encatifen els carrers, és un moment ideal per recollir els fruits que ens dóna la natura i crear centres de taula càlids i naturals. Una idea molt fàcil de fer i que queda molt bé com a decoració de Nadal, és col•locar unes pedretes blanques al fons d'un porta espelmes tipus copa, afegir unes pinyes pintades amb esprai blanc i col•locar una espelma aromàtica al mig. Millor si és d'olors hivernals com la canyella, vainilla o el pi.

Si no teniu un porta espelmes, també podeu utilitzar un plat o una safata de fusta amb les cantonades aixecades per fer la mateixa proposta. Segur que quedarà bonic com a centre de taula!

Arbres d’origami DIY

Al Japó són uns experts de l'origami, l'art de plegar paper i crear des de figuretes a grans escultures, habitualment de motius naturals. Utilitzen aquest art com a passatemps i per fomentar la creativitat de la persona. L'única norma és que la figura es fa només plegant, res d'enganxar amb cola.

Utilitzant aquesta tècnica, que podeu consultar fàcilment a Internet fent una cerca, podeu crear uns mini arbres d'origami que decorin la vostra taula per Nadal. Fent-ne més d'un —i de diferents colors— podeu fer una composició que doni el toc nadalenc. És més, és una bona idea proposar als més petits de la casa fer els arbres d'origami els dies anteriors a Nadal. D'aquesta manera se sentiran inclosos i participaran en la preparació de la celebració.

Etiquetes de noms per comensals

Família, amics, coneguts...Sou els amfitrions, teniu molts convidats a taula i odieu el moment en què tothom arriba a casa i es munta un sarau per veure on seu cadascú? Doncs us portem un DIY senzill per organitzar on seurà cada comensal. Es tracta d'unes etiquetes —com les de les bodes— en què escriureu el nom de cada persona per després poder posar al davant de cada plat o a sobre el tovalló. Així us podreu estalviar el show i les baralles per seure a un lloc o altre.

És molt fàcil, simplement heu d’imprimir unes targetesde cartolina amb el nom de cada persona i eganxar-la entre dos troncs primets de fusta. Podeu acabar de decorar-ho afegint un branquilló de pi o grèvol.

Decoració de tovallons

De la mateixa manera que és típic posar elements al centre de la taula que estiguin relacionats amb el Nadal o l'hivern, també és molt habitual afegir alguna decoració als tovallons per donar un toc més càlid i fer més bonica la presentació de la taula. Hi ha milers d'opcions però us proposarem tres idees de nadal per decorar els vostres tovallons.

La primera consisteix a enganxar amb cola o silicona una petita pinya a l'argolla que s'utilitza per posar per fora el tovalló. També podeu provar de pinçar un branquilló d'alguna planta aromàtica —per exemple romaní— al tovalló amb una pinça de fusta. Si voleu que l'efecte sigui superior, podeu envernissar prèviament les pinces perquè l'aspecte sigui d'una fusta de més qualitat. Finalment per fer l'última opció, podeu imprimir en una petita cartolina un tros de la lletra d'alguna cançó, el vers d'algun poema que us agradi o un missatge especial, i lligar-ho al tovalló amb un cordó de ràfia.

Sotaplats inspirats en la mutanya

Per aquestes festes és molt habitual posar un sota plats a l'hora de parar la taula. El sota plats és un element ornamental que normalment és guarda per dies més assenyalats. El seu ús no cap altre que decorar la taula. N'hi ha de molts materials, metàl•lics, de ràfia, de vidre, etc. Des de Bonpreu i Esclat us animem a fer-ne uns quants vosaltres mateixos per ornamental la taula aquest Nadal.

A l'hivern a molts llocs aprofiten per podar els arbres i tallar els que creixen a la vora de les carretes i molesten la visió a l'hora de conduir. Així que és possible que sapigueu d'algun lloc en què n'hi hagi de tallats. Si disposeu d'una serra, podeu tallar làmines de troc de l'alçada d'un centímetre, polir-les i envernissar-les amb algun tint de fusta. Creareu uns sota plats que podeu posar, com bé diu el nom, a sota de cada plat per donar un aire rural a la taula. Si no trobeu troncs tan grans, podeu fer el mateix amb els més petits i utilitzar-ho com a sotagot.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.