Ingredients per a 4 persones
300 g de macarrons de fajol
Per a la bolonyesa de coliflor:
400 g de tomàquet triturat
140 g de coliflor
40 g
d’api
160 g de pastanaga
120 g de ceba
2 grans
d’all
2 fulles d’orenga fresca
oli d’oliva verge
extra
sal fina
pebre negre
1 cullerada de sucre
Preparació:
-
Per a la pasta: bull els macarrons seguint les instruccions
del paquet, escorre'ls i refreda'ls.
-
Per a la bolonyesa de coliflor: en una cassola, posa l’all
picat, la ceba picada, l’api picat, la pastanaga picada, un pessic
de sal i pebre i l’oli d’oliva, i fes un sofregit a foc lent.
- Pica la coliflor en un robot de cuina o ratlla-la amb un ratllador
gruixut (has d’aconseguir una textura similar a la carn picada) i
afegeix-la a la cassola on hi ha el sofregit. Remena-ho una mica.
- Afegeix-hi el tomàquet, les fulles d’orenga picades i la cullerada
de sucre, i salpebra-ho.
- Deixa-ho coure a foc lent fins que quedi com una bolonyesa espessa.
-
Per al muntatge: mescla la bolonyesa amb la pasta i
serveix-la ben calenta en quatre plats fondos.
