BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Mandonguilles vegetals de moniato, carabassa i bolets

03/de març/2021

Ingredients per a 4 persones:
300 g de carabassa pelada i sense llavors
1 moniato mitjà
300 g de bolets variats
100 g d’arròs
100 g de quinoa
1 ceba
2 cullerades de llavors de xia acabades de moldre
2 cullerades d’herbes aromàtiques picades
1 culleradeta de comí molt
sal
pebre
oli d’oliva verge extra

Per a la salsa:
3 pebrots vermells de rostir
2 pastanagues
4 tomàquets madurs
sal
oli d’oliva
fulles de llorer

 

Preparació:

  1. Pela el moniato i renta’l. Talla’l a daus amb la carabassa, aboca’ls en una safata per al forn, amaneix-los amb un pessic de sal i oli, i rosteix-los a 180 graus durant uns 30 minuts. Cou l’arròs en aigua salada durant 25 minuts, escorre’l i reserva’l.
     
  2. Esbandeix la quinoa i bull-la en abundant aigua salada durant 15 minuts. Escorre-la bé. Pela la ceba tendra i neteja els bolets. Pica’ls per separat.
     
  3. En una paella àmplia greixada amb dues cullerades d’oli, sofregeix la ceba a foc molt suau durant 5 minuts, afegeix-hi els bolets i salpebra-ho.
     
  4. Aboca el moniato i la carabassa en un bol i treballa’ls amb una forquilla fins a obtenir un puré. Afegeix-hi la resta d’ingredients i remena-ho bé. Incorpora-hi les llavors de xia i torna a remenar-ho. Deixa-ho a la nevera 4 hores. Mandonguilles vegetals de moniato, carabassa i bolets.
     
  5. Mentrestant, prepara la salsa de pebrots. Renta les hortalisses, pela la pastanaga i els tomàquets, i talla’ls tots a trossets. Posa-ho tot en una safata per al forn i amaneix-ho amb sal, oli d’oliva, un pessic de sal i les fulles de llorer. Cou-ho al forn preescalfat a 180 graus durant 40 minuts. Retira el llorer i aboca les verdures al vas de la batedora. Tritura-ho i cola-ho per aconseguir una salsa molt fina.
     
  6. Reparteix la massa en boletes i prepara una safata de forn folrada amb paper. Distribueix-hi les boletes i cou-les al forn preescalfat a 180 graus durant 30 minuts. Serveix-les acompanyades de la salsa.

 

Més entrades de blogs

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.