BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Maridatges que no t'esperaves

03/de setembre/2020

Per a la carn, vi negre i, per al peix vi blanc. Segur? No necessàriament, per això et proposem maridatges que s’allunyen dels cànons establerts i que et permeten descobrir combinacions inesperades.

D’alguna manera o altra, tots tenim interioritzat que amb la carn s’ha de beure vi negre, mentre que amb el peix toca vi blanc. Això, en realitat, deixa en una posició una mica estranya el vi rosat, que queda en terra de ningú, i desterra els vins dolços i fortificats (Porto, Malvasia, Xerès...) a les postres
Però, i si resulta que tot el que hem pensat sempre no té per què correspondre’s amb la realitat? Al cap i a la fi, sobre gustos no hi ha res escrit i, a més, hi ha vins blancs que queden perfecte amb carn i vins negres que van d’allò més bé al peix.
 

El vi i el menjar s’han de complementar
A l’hora de triar un vi per a un àpat hem de tenir en compte que tots dos s’han de complementar. Ni el menjar ha d’anul·lar del tot el gust del vi, ni a la inversa. Per exemple, pots preparar un entrecot de bou amb salsa de pebre i acompanyar-lo amb un vi blanc. Això sí, tria un vi blanc amb personalitat, que s’hagi criat en barrica i fuig dels gustos afruitats. Amb el peix seria el revés: si vols servir vi negre amb el peix, tria’n un de jove o amb poca criança, que serà més suau i hi quedarà més bé
El vi rosat queda una mica en terra de ningú o, més ben dit, en terra de tots. Un maridatge amb un vi rosat pot ser l'oportunitat d'una gran descoberta, perquè n’hi ha de boníssims. Mira-ho pel costat positiu: un rosat amb més cos quedarà molt bé amb la carn i si és més suau, serà perfecte per a un plat de peix.
 

A l’olla i a la taula
El vi, a més d’un acompanyament perfecte per menjar, pot ser un ingredient fantàstic per donar gust i aroma a les teves receptes. Si fas servir un bon vi per cuinar, per què no el serveixes també a la taula quan arribi l’hora de menjar? És una bona manera de fer un maridatge que funcionarà segur, perquè el vi estarà present a la copa i al plat!

A l’hora de l’aperitiu
Potser una de les tries més difícils que hi ha és la d’un vi per a l’aperitiu. Per les postres sempre podem recórrer a les opcions dolces però, què podem servir mentre fem l’aperitiu? Doncs el fino de xerès, que té un gust lleugerament salat, va molt per a un aperitiu de peix, de marisc i, fins i tot, per acompanyar una taula d’embotits. Una altra opció, en aquest sentit, és el cava i els escumosos, que no cal reservar-los només per a l’hora de brindar.

Del que es tracta, doncs, és d’allunyar-te una mica dels tòpics a l’hora de maridar el vi amb el menjar, atrevir-te a experimentar i, si veus que la tria no ha estat bona, prendre’n nota per aprendre a fer maridatges que deixin tothom amb la boca oberta!

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.