BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Mètodes de cocció saludables

02/d’agost/2017

Coneixes la millor forma de cuinar per menjar sa? Saps quina és la millor manera perquè els ingredients conservin totes les propietats i resultin saludables? A Bonpreu i Esclat volem explicar-te amb detall les principals tècniques de cocció, perquè triïs la més adequada.

Així mateix, cal que tinguis en compte que el secret perquè un plat sigui nutritiu alhora que lleuger serà fer servir pocs greixos i parar atenció amb els condiments i salses afegits. També convé destacar que les coccions més recomanables seran aquelles que es fan a baixa temperatura o que requereixen poc temps al foc.

  • Planxa: es tracta d’una cocció ràpida, ja que cuinant l’aliment un parell de minuts per cada banda serà suficient. Per aconseguir que resulti més saludable, serà fonamental fer servir poc oli i, sobretot, que l’aliment no es cremi.
  • Saltar: cuinar els aliments a la planxa permet que conservin tot el seu sabor i, a més a més, aquest mètode de cocció és un dels que precisen menys oli i temps (de 5 a 10 minuts, segons el que es cuini). Es recomana tallar els ingredients en petits trossos i coure’ls a foc viu.
  • Bullir: aquesta tècnica és una de les més emprades. Per conservar el màxim de sabor i totes les propietats dels aliments, es recomana posar l’aigua al foc i afegir els ingredients quan comenci a bullir. En el cas de les verdures, convé cuinar-les durant poc temps.
  • Forn: en cuinar al forn, la temperatura variarà en funció de l’aliment a cuinar. Mentre la carn i el peix es cuinen a 180-190ºC, les verdures les haurem de preparar a temperatura baixa.
  • Papillota: aquest mètode de cocció resulta molt saludable i permet cuinar qualsevol aliment. Per fer-ho, hauràs d’embolicar hermèticament els ingredients en paper de papillota i enfornar-ho; en el moment en què s’infli el paper, estarà llest. Pots veure aquí la nostra recepta per cuinar salmó a la papillota.
  • Al vapor: a l’hora de cuinar al vapor, no s’han de submergir els aliments, sinó que cal posar-los en una reina o cistella a sobre d’aigua bullent, el vapor de la qual els courà.

Ara que ja coneixes les tècniques de cocció més importants, no esperis més i vine a Bonpreu i Esclat per trobar els productes de millor qualitat al preu més competitiu que et permetran preparar receptes delicioses i, sobretot, saludables.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.