BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Paella marinera

05/de juliol/2022

Ingredients per a 4 persones:

Per a l’arròs:

  • 1 ceba picada ben petita
  • 2 cullerades de tomàquet concentrat
  • 400 g d’arròs bomba
  • 1 litre de fumet de peix o de marisc
  • 1 sèpia fresca neta i tallada a daus
  • 16 musclos de roca
  • 16 cloïsses
  • 4 gambes vermelles
  • 4 escamarlans
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal 

Per a la picada:

  • 4 branquetes de julivert
  • 1 dent d’all pelat
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 2 brins de safrà 


Preparació:

  1. Tritura amb una mica de fumet l’all pelat, el pebre vermell, el safrà i el julivert.
  2. Daura a la paella amb un xic d’oli les gambes i els escamarlans. Retira’ls
  3. A la mateixa paella aboca els musclos i les cloïsses i salta-les fins que s’obrin lleugerament.
  4. En el mateix oli daura  la ceba amb un xic d’oli i deixa que es cogui perfectament i quedi ben transparent.
  5. Afegeix la sèpia tallada i daura-la fins que agafi color. Afegeix el tomàquet concentrat i deixa que es cogui tot el conjunt.
  6. Afegeix l’arròs i aboca el fumet de peix ben calent.
  7. Deixa coure a foc suau durant uns 18 minuts aproximadament, movent de tant en tant per a que no s’enganxi l’arròs. Posa a punt de sal si cal.
  8. Quan quedin 2 minuts per acabar la cocció afegeix la picada, els musclos i les cloïsses.
  9. Retira l’arròs del foc quan estigui cuit. Posa de forma decorativa els escamarlans i les gambes i acaba si vols amb uns grills de llimona per sobre.
  10. Serveix l’arròs en la mateixa paella.


 

Més entrades de blogs

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.