BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Pastís de llimona

Recepta realitzada i gravada pels i les alumnes del CFGM del Pack de Cuina i Pastisseria de l'Escola d'Hostaleria d'Osona.

29/de juliol/2021

Ingredients:

Per a la crema de llimona:
▪️ 100 g ou
▪️ 40 g rovell
▪️ 90 g sucre
▪️ 10 g midó
▪️ 160 g suc de llimona
▪️ 1,5 fulles de gelatina
▪️ 60 g mantega

Per al "Streusel" de llimona:
▪️ 60 g mantega a daus freda
▪️ 50 g sucre morè
▪️ 60 g pols d'ametlla
▪️ 50 g farina
▪️ ratlladura de pell de llimona

Per al bany groc:
▪️ 90 g aigua
▪️ 100 g sucre
▪️ 100 g glucosa líquida
▪️ 65 g llet condensada
▪️ 100 g xocolata blanca
▪️ 3 fulles gelatina
▪️ colorant groc

Per a la merenga:
▪️ 100 g clares
▪️ 200 g sucre

Preparació:

Crema de llimona

  1. Posem dins d’un bol el midó, el sucre, l’ou i el rovell. Batem fins que no quedin grumolls.
  2. Hidratem les fulles de gelatina, les escorrem i les afegim al preparat anterior.
  3. Posem dins un cassó el suc de llimona i deixem que arrenqui el bull.
  4. Tirem el suc calent sobre el bol de la mescla d’ous i remenem.
  5. Afegim la gelatina i refredem la barreja.
  6. Hi incorporem la mantega i batem.
  7. Omplim el motlle desitjat i congelem.

Streusel de llimona

  1. Posem dins un bol tots els ingredients. Treballem fins que quedi textura sorrenca.
  2. Aplanem la massa sobre un paper de forn donant forma de cercle i congelem.
  3. Coem a 170º C uns 12-15 min.

Bany groc

  1. Posem al foc l’aigua, el sucre i la glucosa i deixem que arrenqui el bull.
  2. Afegim la barreja en un bol amb la llet condensada i la xocolata.
  3. Afegim la gelatina ja hidratada.
  4. Posem el colorant i passem per la batedora. Colem.
  5. Treiem la crema del congelador i la banyem amb el bany groc.

Merenga

  1. Muntem les clares dins una batedora elèctrica.
  2. A mig muntar afegim el sucre i acabem de muntar bé.
  3. Posem dins la mànega i decorem.
  4. Decorem amb raspadura de llimona, llimona i taronja.


 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.