BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Porros rostits amb sardinetes i vinagreta

19/de febrer/2021

Ingredients per a 4 persones:
12 porros
1 ceba
1/2 pebrot vermell
1/2 carbassó
1 pastanaga
2 llaunes de sardinetes en oli d’oliva
50 ml de vinagre de poma
1 culleradeta de postres de pebre de colors acabats de moldre
60 g d’olives negres amb pinyol
sal
oli d’oliva verge extra
1 manat de farigola fresca

Preparació:

  1. Renta les hortalisses, pela la ceba tendra i la pastanaga, i pica-ho tot per separat. Sofregeix la ceba amb la pastanaga en una paella greixada amb 3 cullerades d’oli durant 5 minuts a foc suau; afegeix-hi la resta de verdures i continua la cocció durant 2 minuts més.
     
  2. Barreja 100 ml d’oli amb el vinagre. Aboca-ho a la paella i continua coent-ho a foc baix 3 minuts més.
     
  3. Retira la paella de foc i afegeix-hi les olives negres, la farigola i el pebre negre acabat de moldre. Barreja-ho.
     
  4. Descarta les arrels i la part verda dels porros, extreu-ne Porros rostits amb sardinetes i vinagreta la primera capa i bull-los en abundant aigua salada durant 5 minuts. Retira els porros de l’aigua calenta, refresca’ls en aigua freda i escorre’ls bé. Posa’ls en una safata folrada amb paper de forn, amaneix-los amb oli d’oliva i un pessic de sal, i cou-los al forn preescalfat a 180 graus durant 10 minuts més, fins que estiguin lleugerament daurats.
     
  5. Serveix 3 porros per ració acompanyats amb la vinagreta de pebrots i les sardinetes.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.