BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Rap amb figues

28/de setembre/2021

Ingredients per a 4 persones:
1 cua de rap d’1 kg
1 ceba grossa
oli d’oliva verge extra
sal
pebre negre
sàlvia
200 g de pernil salat a llenques fines
8 ceballots fins
½ copa de brandi
4 figues grosses
brots d’alfàbrega 

Preparació:

  1. Renta la cua de rap, pelada, i treu-ne la segona pell que l’envolta. Obre-la per la part ventral i, sense separar-ho del tot, retira’n l’espina.
  2. Pela la ceba i talla-la a tires; daura-les en una paella amb una mica d’oli, 5 min. Salpebre-les i afegeix-hi fulles de sàlvia, a tires. Posa el preparat al solc de la cua que ocupava l’espina.
  3. Posa les llenques de pernil en un full de paper de forn, encavalcades i escampades, per poder embolcallar la cua reconstruïda al damunt. Embolica la cua amb el pernil i lliga el conjunt amb fil de cuina.
  4. Neteja els ceballots fins i posa’ls en una safata de forn amb el peix al damunt. Rega-ho amb quatre cullerades d’oli i el brandi i cou-ho al forn calent, a 180 ºC, 20 min.
  5. Incorpora-hi les figues, netes i pelades, i continua la cocció 10 min, regant-ho de tant en tant.
  6. Retira el peix cuit i embolicat i passa per la batedora les figues, el suc de cocció, els ceballots i l’alfàbrega, fins a fer una salsa homogènia amb què amaniràs el peix, deslligat, tallat i emplatat.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.