BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Recepta de calamars amb olivada

24/de maig/2019

Recepta de calamars amb olivada, ingredients per a 4 persones:

 

  • 1,5 kg de calamars petits
  • 4 tomàquets madurs
  • 200 g d’olivada negra
  • 1 gra d’all
  • Farigola fresca
  • 2 cullerades de vinagre de poma
  • 12 cullerades d’oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre

 

1 Peleu el gra d’all i talleu-lo menut. Poseu-lo al bol de la batedora amb l’olivada, el vinagre, set cullerades d’oli, la farigola i un toc de pebre. Treballeu-ho fins a obtenir una pasta homogènia i reserveu-ho.

2 Netegeu els calamars retirant els becs dels caps. En una paella antiadherent, poseu un parell de cullerades d’oli i salteu-hi les bosses i els caps de calamar, ben escorreguts, 5 min, remenant-los i mantenint-ho tapat. Al final de la cocció, salpebreu-los.

3 Ompliu les bosses dels calamars amb el preparat d’olivada negra i posant el cap en la seva posició natural, tot aguantant-lo amb un escuradents que, a més, tanqui la bossa. Passeu-los pel forn calent, a 170 ºC, 5 min.

Escaldeu i peleu els tomàquets, retireu-los les llavors i tritureu-los i barregeu-los amb tres cullerades d’oli i un punt de sal fins a formar una mena de crema.

5 Presenteu aquesta crema com a fons i, al damunt, els calamars ben calents.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.