Recepta de filets de peix gratinats, ingredients per a 4 persones:
- 4 filets d’orada sense pell
- 80 g de cansalada fumada
- 100 g de xampinyons al natural
- 3 cullerades de farina
- 1 ou
- Julivert
- 3 cullerades de pa ratllat
- 40 g de mantega
- Sal pebre negre
1 En un plat fondo, bateu l’ou amb una mica de sal i pebre.
2 Poseu en sengles plats la farina i el pa ratllat.
3 Repasseu els filets d’orada per eliminar-ne
possibles espines i passeu-los un a un primer per la farina i,
després, per l’ou batut; deixeu-los escórrer i passeu-los pel pa
ratllat, tot prement-los amb la mà per aconseguir una capa externa uniforme.
4 Unteu una plata de forn amb una mica de mantega i
poseu-hi els filets de peix empanats.
5 Talleu la cansalada fumada a dauets i escampeu-los
pel damunt del peix. Afegiu-hi els xampinyons, nets i escorreguts, i
repartiu-hi la resta de mantega, tallada a dauets.
6 Poseu-ho al forn calent, a 210 ºC, per donar-hi un
cop de calor, i ajusteu la temperatura a 180 ºC, per continuar la
cocció uns 15 min. Gireu el peix a mitja cocció amb l’ajut d’una espàtula.
7 Emplateu el peix amb el seu acompanyament. Renteu
el julivert, eixugueu-lo, piqueu-lo espolseu-lo pel damunt del plat.