Recepta de flam de kiwi i platàn, ingredients per a 4 persones:
- 6 kiwis madurs
- 3 plàtans
- 200 ml de llet
- 2 ous caramel
- 100 g de sucre blanc
- ½ culleradeta de canyella en pols
1 Peleu els plàtans i retireu-ne els fils i la part dura del final. Peleu els kiwis i retireu-ne l’extrem. Poseu ambdues fruites (reservant un kiwi i mig plàtan per al final) al bol de la batedora i reduïu-les a puré.
2 Poseu la llet i el sucre en un cassó i feu que arrenqui el bull. Retireu-la i deixeu-la entebeir.
3 En un bol de mida adient, bateu els ous amb l’enganyamarits i incorporeu-hi, mentre ho continueu batent, la canyella en pols. Incorporeu-hi, sense deixar de remenar, el puré de fruites i, finalment, la llet tèbia.
4 Unteu les parets del motlle que vulgueu fer servir amb el caramel tebi (podeu preparar-lo amb sucre i un raig d’aigua, cuit a foc suau, fins a la caramel•lització) i aboqueu-hi el preparat anterior de manera homogènia.
5 Poseu el motlle en un atuell més gros amb aigua, per coure’l al bany maria, i poseu-ho al forn calent, a 150 ºC, 20-30 min.
6 Un cop quallat i cuit, desemmotlleu el flam en una plata i acabeu-lo amb el kiwi i el mig plàtan tallats a rodelles.