BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Recepta de guatllets amb raim, ingredients per a 4 persones:

14/de juny/2019

Recepta de guatllets amb raim, ingredients per a 4 persones:

 

  • 4 guatlles ben netes i plomades
  • 1 kg de raïm moscatell blanc
  • 2 grans d’all
  • 4 brots de farigola
  • 5 fulles de llorer
  • 2 brins de romaní
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre

 

1 Peleu els alls i piqueu-los ben menuts, si cal, eliminant-ne el grill central, si no us n’agrada gaire el gust. Poseu oli en un bol i afegiu-hi els alls, les fulles de la farigola i el romaní, separades i esmicolades.
2 Deixeu-ho macerar 2 h a temperatura ambient.

3 Renteu el raïm i separeu-ne els grans tallant-ne el copoll o cargolant-los, evitant que s’esberlin. Poseu en remull unes broquetes de bambú.

4 Salpebreu les guatlles per dins i per fora i farciu-les amb un parell o tres de grans de raïm. Cosiu-ne l’obertura i enfileu-les a la broca, alternant-les amb una fulla de llorer. Un cop enllestit, amb l’ajut d’un pinzell, unteu-les generosament amb l’oli macerat i coeu-les a la barbacoa, 20 min, amb la precaució d’anar-les girant i untant amb l’oli que recollireu a sota, amb una plàtera.

5 Enfileu els grans de raïm restants en broquetes de bambú i coeu-los a la graella, després d’untar-los amb una mica de l’oli macerat. Gireu-los un parell de cops, fins que estiguin marcats i cuits.

6 Retireu les guatlles de l’enfilall, descosiu-ne l’obertura i emplateu-les amb un parell de broquetes de raïm.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.