BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Receptes de Nadal, però més lleugeres

13/de desembre/2018

Sí, encara que soni a acudit, és possible. Els plats tradicionals de les festes nadalenques no han de ser per obligació hipercalòrics. No hi ha cap norma escrita, per això us expliquem com fer que les receptes de Nadal siguin menys pesades.

Canelons, rostit, torrons, galetes, polvorons, massapans... Per Nadal ningú es vol estar d'aquestes receptes típiques, i és normal, passem tot l'any esperant aquestes dates. Si alguns heu començat a menjar d'una manera més saludable i voleu seguir fent-ho, no heu de per què renunciar a aquestes delicatessen.

Perquè no provar de fer versions més lleugeres i sanes canviant alguns dels ingredients? El sabor dels plats serà similar, la presentació idèntica i l'aportació nutricional, possiblement molt millor!

Beixamel lleugera

La beixamel tradicional és una salsa que s'elabora mesclant llet sencera, farina i mantega en calent, per afegir cremositat a canelons, pasta, farcits, etc. És deliciosa i amorosa, però també calòrica.

Existeixen però, alternatives per fer una beixamel més saludable, que segueixi els patrons de la preparació típica i sigui alhora igual de bona. La primera és fer la beixamel simplement canviant la llet sencera per llet desnatada, ja que conté menys greixos.

La següent recepta és pels més atrevits, ja que és molt més diferent. Aquesta beixamel està inspirada en les receptes light dels esportistes. Per elaborar-la heu de coure al vapor coliflor, ceba i pollastres i després triturar-ho fins que quedi ben fi. No us oblideu d'afegir nou moscada, pebre i sal. La proporció dels ingredients principals la podeu variar en funció de les vostres preferències, però us recomanem que ho prepareu amb 300 grams de coliflor, 50 de pollastre i 80 de ceba.

Turró saludable per a festes

La dita diu "Nadal sense torró, Nadal de ningú", possiblement el torro és un dels menjars més desitjats de les festes de Nadal. Hi ha persones que no poden passar les festes sense menjar-ne, i els comprenem perfectament... perquè és deliciós! Per a satisfer les vostres ganes de torró amb la consciència més tranquil•la, us proposem uns consells per fer torró light per a les festes de Nadal. Una opció és preparar un torró craker típic d'Argentina.

En primer lloc haureu de fondre a poc a poc xocolata pura, llet i mantega i afegir-hi flocs d'avena. Tot seguit, prepareu una base o motlle amb paper vegetal intercaleu successivament capes de galetes salades tipus cracker amb la crema de xocolata amb avena. Deixeu-lo reposar a la nevera. Podreu trobar aquest tipus de galetes sense problemes als supermercats Bonpreu i Esclat.

En qualsevol cas, la clau de tot està en la moderació. Perquè quasi és el mateix menjar-se un quilo de torró lleuger que 100 grams del tradicional.

Massapans light

Igual d'estimat que el torró, el massapà omple les sobretaules dels àpats de festes, i a Bonpreu i Esclat creiem que ningú ha de privar-se tampoc de gaudir d'aquest clàssic dolç de la gastronomia nadalenca. Voleu cuinar un massapà saborós i lleuger, apte fins i tot per diabètics?

És molt senzill, barregeu ametlla mòlta amb aigua per fer una pasta compacta. També podeu aconseguir un resultat diferent, afegint unes gotes de stèvia, essència de vainilla o suc de llimona a la massa de massapà. Tan bon punt la tingueu feta, creeu petites porcions amb la forma típica, o si sou creatius, construïu figuretes divertides. Per acabar-ho haureu de col•locar els massapans sobre un paper vegetal, pintar-los amb xarop d'auró i fornejar a 180° fins que es torrin lleugerament per sobre.

Aquesta recepta és ideal per preparar amb els petits de la casa, perquè és molt senzilla, manual i els encantarà poder crear les figuretes per desprésmenjar-se-les. En definitiva, una activitat creativa per poder fer en família.

Tortell de Reis sense sucre

El 6 de gener, el Dia de Reis, totes les famílies mengen plegades el Tortell de Reis. És fàcil que algun dels vostres parents no pugui menjar-lo per problemes de salut, però... sabeu que els podeu alegrar el dia preparant-ne un que no contingui sucre?

A internet podeu trobar un munt de receptes pas a pas per poder-ne fer a casa. Us avancem que el truc és senzill, eliminar el sucre de la recepta i endolcir amb stèvia o canyella. Només heu de jugar amb els ingredients que disposeu als supermercats per fer una recepta apta per tothom!

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.