BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Sallent i la Garriga s’omplen de color per Corpus

27/de maig/2016

Les primeres dades documentades de la Festa de les Enramades de Sallent són de l’any 1325, quan els carrers del municipi es guarnien de flors abans que hi passés la processó de Corpus. Gairebé 700 anys més tard, aquesta celebració continua tenint protagonisme en aquesta vila del Bages i omplint els seus racons de colors.

Ara amb una nova dimensió i deixant de banda el caràcter religiós, les Enramades donen lloc a la decoració no només a partir de motius florals, sinó també amb altres materials i dissenys que converteixen la localitat en un entorn idoni per a la festa i l’oci familiar. L’Associació dels Amics de les Enramades és l’encarregada de la decoració de les façanes i balcons amb l’objectiu de transformar cada carrer en una veritable aventura artística.

Enguany, del 26 al 29 de maig, podreu passejar pels carrers enramats i trobar-hi música, ball, cercaviles, sardanes, ballades de gegants i una àmplia oferta d’activitats lúdiques per a tots els públics.
 

Catifes de clavells
Per la seva banda, la població vallesana de la Garriga es prepara per a la celebració del Corpus combinant religió, tradició i cultura. Enguany, aquesta festa celebrarà el seu 200 aniversari el 29 de maig omplint els carrers del municipi de catifes de flors convertides en peces d’art. En aquesta edició, es confeccionaran 30 catifes florals on lluiran més de 250.000 clavells acompanyats d’altres tipus de flors i vegetals, com ara el xiprer, el bruc, la terra de pi o l’esclòfia d’arròs.

Les catifes es podran visitar durant tot el dia i els visitants també podran gaudir d’altres activitats complementàries que començaran gairebé deu dies abans, com ara concerts, actuacions castelleres, balls, exposicions i concursos. Tot i així, un dels punts forts d’aquesta festivitat és la processó que desfila pels carrers encatifats durant la diada de Corpus.

Sens dubte, es tracta d’una bona oportunitat per conèixer aquesta població, perquè durant el Corpus tots els seus habitants, entitats i associacions surten al carrer per gaudir de la vila. Des de Bonpreu i Esclat, us animem a conèixer aquestes dues festivitats tan primaverenques i plenes de color.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.