BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Els superaliments

07/de juny/2017

Has sentit a parlat dels superaliments i encara no saps què són? Es tracta d’aliments amb gran poder antioxidant que, amb una petita quantitat, aporten nombrosos beneficis per a la salut. Alguns d’ells són encara poc coneguts com la col kale o la cúrcuma, mentre que d’altres fa molts anys que en mengem, com el bròquil o la carabassa. A Bonpreu i Esclat podràs trobar tots aquests superaliments perquè puguis incloure’ls en la teva alimentació i gaudir de totes les seves propietats que et detallem a continuació.
 

Col kale
Aquesta varietat de col, que es caracteritza per les seves fulles arrissades, és molt rica en nutrients, especialment en: calci, ferro i vitamines C, A i K. La col kale ajuda a controlar el colesterol i potencia el sistema immunitari , alhora que resulta antioxidant i antiinflamatòria.
Com es pot menjar? Doncs, són moltes les opcions: pots preparar una amanida amb les fulles més tendres, fer-ne una truita, cuinar-la al vapor, en crema de verdures... Tot i que la temporada de kale és durant la tardor i l’hivern, pots trobar-ne durant tot l’any.

 

Bròquil i ‘bimi’
El bròquil és una verdura molt coneguda i de la qual fa temps que se’n coneixen els beneficis, com el fet que contribueix a la prevenció del càncer. En canvi, de ben segur et preguntaràs què és el bimi, oi? Doncs, es tracta d’un creuament natural de bròcoli i col xina conegut també com l’essència el bròquil que aporta més zinc, àcid fòlic, antioxidants i vitamina C.

 

Alvocat
Els alvocats destaquen pels greixos saludables que ajuden a disminuir el colesterol conegut com a “dolent” (LDL) i fan augmentar el “bo” (HDL). Altres propietats d’aquesta fruita són: la seva acció antioxidant, l’alt contingut en vitamines A i C –que li atorguen el poder antioxidant– i fibra, la qual regula els nivells de sucre en sang.

 

Bolet xiitake
Des de fa segles, els xiitake s’han utilitzat en la medicina tradicional xinesa com a prevenció o curació de malalties. Aquests bolets ajuden a reduir els nivells de colesterol i a reforçar el sistema immunològic. Un altra de les seves bondats és el fet d’aportar molta fibra, ferro i vitamina D.
 

Quinoa
Popularitzada els darrers anys a casa nostra, la quinoa ha estat un aliment bàsic en l’alimentació de nombrosos països de Sud-Amèrica. Aquesta llavor aporta proteïnes més completes que altres cereals, per la qual cosa es converteix en un bon aliment substitutiu de la carn en dietes vegetarianes, un aliment recomanat per als esportistes o per a qualsevol persona que vulgui incorporar-la en una dieta variada i saludable. Convé destacar que la quinoa no conté gluten i és rica en ferro i calci.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.