BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Trucs per aprofitar molt bé els aliments

04/de maig/2020

Què podem fer amb la part verda del porro? Les espines de peix es poden menjar? Sabies que amb la pell del salmó i del bacallà pots preparar un aperitiu boníssim? T’expliquem algunes maneres de treure tot el profit al menjar!

Segur que aquestes setmanes t’has convertit en autèntic cuinetes i potser et penses que ja ho has après tot, però ens hem proposat explicar-te algunes maneres d’aprofitar tots els ingredients de dalt a baix. 

 

Amb les fulles que descartes, fes un brou!

Quan compres verdures les has de rentar bé abans de cuinar-les, això ja ho saps. Normalment, a més, descartem les primeres fulles i les llancem, o la part verda del porro (que és la meitat de l’hortalissa!) va directa a les escombraries. I si has servir tot això per fer un brou de verdures? És ben fàcil: renta bé aquestes fulles que normalment llençaries i posa-les a bullir amb aigua 30 min. Et quedarà un brou suau de verdura que podràs fer servir per coure arròs, pasta o el que et passi pel cap i així li donaràs més bon gust!

 

Un aperitiu sorprenent

El peix és un altre ingredient del qual en descartem força parts, quan cuinem. El més evident són les espines, que excepte en comptats casos, segur que acaben a les escombraries. Però, sabies que pots convertir-les en un aperitiu? Hi ha restaurants d’alta cuina que ho fan des de fa força temps i és una tècnica molt fàcil i que pots fer amb el forn de casa molt fàcilment.

 

Pren nota: retira l’espina del peix (pots fer-ho quan s’hagi cuit, que serà més fàcil) i posa-la en una safata amb paper de forn. Afegeix-hi una mica de sal i pebre i posa la safata al forn, a 220 ºC fins que les espines quedin torrades. D’aquesta manera, quedaran molt cruixents i te les podràs menjar. Això sí, procura que l’espina que facis servir no sigui molt fina, perquè llavors no quedarà bé.

I si has preparat salmó o bacallà amb pell, en comptes de llençar la pell també la pots convertir en un aperitiu seguint el mateix procediment que amb les espines o fregint-la amb oli d’oliva. Això sí, asseca bé la pell amb paper absorbent abans de fer-ho, per treure’n l’aigua.

Si cap de les dues propostes t’acaba de convèncer, cap problema. Recorda que amb les espines de peix (i els caps, i les cues...) pots fer brous boníssims.

 

Com aprofitar la carn?

I amb les restes de pollastre i de rostit, què podem fer? Els ossos són difícils d’aprofitar, més enllà de fer un brou, però les nostres àvies i les nostres mares ens han ensenyat des de fa molt temps com aprofitar les sobres de carn: canelons i croquetes! D’això sí que en sabem, els catalans, però ara ja saps que les restes de peix i de verdures que moltes vegades acabaven a les escombraries es poden aprofitar i així ajudaràs a lluitar contra el malbaratament alimentari. T’hi animes?

 

 

 

Més entrades de blogs

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.