BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Viatjant pels camins de ronda

10/de juny/2016

Un passeig per la costa

Passejar a prop del Mediterrani sentint-se immers en un paisatge boscós és possible en gran part del litoral català gràcies als camins de ronda. Girona és la província que acull els quilòmetres més agrestos d’aquests senders, que se suavitzen en baixar cap a la costa de Barcelona i Tarragona.

Del municipi de Portbou (1), a la Costa Brava, parteix el camí de ronda situat més al nord, el GR 92, que arriba fins al Port de la Selva, en un recorregut que permet admirar penya-segats i cales rocoses de gran bellesa mentre es camina a prop dels pins del Parc Natural del Cap de Creus. Seguint cap al sud per aquesta via, que deu el nom —camí de ronda— a l’ús que se li donava antigament com a punt des del qual es vigilava l’arribada dels pirates, hi ha la badia de Cadaqués i el golf de Roses (2), des del qual es comencen a tenir les primeres panoràmiques de les illes Medes, situades davant de l’Estartit, així com del massís muntanyós del Montgrí (3). Abans d’arribar a l’Escala, hi ha la possibilitat de desviar-se cap a l’interior i visitar les ruïnes de la colònia grega d’Empúries.

També a prop del mar, a Tamariu (4), s’inicia un tram de camí que, passant per Llafranc, arriba fins a Calella de Palafrugell. Partint d’aquesta última localitat, neix un altre sender que permet contemplar uns paisatges espectaculars mentre es passa per Palamós, Sant Antoni de Calonge i Platja d’Aro, abans d’arribar a S’Agaró.

Des de Sant Feliu de Guíxols s’accedeix a un altre tram que condueix cap a les localitats situades més al sud de la Costa Brava, primer a Tossa de Mar (5) i, després, a Lloret de Mar i a Blanes.

En territori de la costa de Barcelona, trobem diversos quilòmetres de camins de ronda a la comarca del Maresme, com els que separen les localitats de Calella i Sant Pol de Mar. Més al sud, a la comarca del Garraf, hi ha més trams de senders de gran bellesa. El camí que va des de Sitges fins a Vilanova i la Geltrú és un territori també rocós però amb una vegetació diferent de la que podem veure a la Costa Brava.

Seguint cap al sud, s’arriba a la província de Tarragona, on hi ha uns trams preciosos de camí de ronda a la Costa Daurada, com el que va des de la ciutat de Tarragona fins a la població d’Altafulla o els que recorren les Terres de l’Ebre, la zona més propera a la província de Castelló. Rodejant el litoral es pot arribar des de l’Ametlla de Mar fins a les Cases d’Alcanar, passant pel Parc Natural del Delta de l’Ebre, on s’alternen els arrossars, les salines i les paradisíaques platges de dunes.

Un paisatge divers
Recórrer els camins de ronda és una oportunitat excel·lent per admirar la diversitat de paisatges del litoral. Mentre que la Costa Brava es caracteritza per uns penya-segats espectaculars i una vegetació que alterna matolls i arbres, al sud hi ha unes planúries impressionants amb una flora bàsicament arbustiva. Des de Bonpreu i Esclat, us animem a conèixer tot el territori i gaudir de la bellesa dels paisatges costers.

Fotografia: ciclistes sobre les passarel·les del Parc Natural del Delta de l’Ebre. © Lluís Carro

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.