BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Viatjant per l'Empordà

16/de febrer/2018

Un mar de vins entre la costa i els Pirineus

Marcada per la presència de la tramuntana, és terra d’una gran bellesa paisatgística, de cales i platges encisadores, i també de monuments megalítics, vestigis grecs i romans, art romànic, poblets medievals i el surrealisme de Salvador Dalí. Així que visitar els cellers d’aquesta DO, formada per quaranta-vuit municipis, suposa també descobrir la magnífica serra de l’Albera (1), el Parc Natural del Cap de Creus (2), erosionat i esculpit pel vent; el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (3), amb nombroses rutes i una gran riquesa ornitològica; la història del monestir de Sant Pere de Rodes, on sembla que va destacar en l’art d’elaborar vi un monjo cellerer que es deia Ramon Pere de Noves; les ruïnes gregues i romanes d’Empúries (4), que van donar nom segles més tard a la comarca, i pobles medievals i amb encant com Peratallada, Monells i Pals (5)

I tot això mentre es gaudeix d’una oferta enològica que permet visitar els cellers i les vinyes, i aprendre els secrets d’aquests vins, elaborats amb les varietats tradicionals de raïm de carinyena o samsó i garnatxa, per als negres —actualment es barregen amb altres varietats que es van introduint, com l’ull de llebre, merlot i sirà, per exemple—, i garnatxa blanca i roja i macabeu, per als blancs.
 

El triangle dalinià
El Teatre Museu Dalí de Figueres, el castell de Púbol —on va viure amb Gala— i la casa de Portlligat, a Cadaqués, constitueixen el denominat triangle dalinià. Juntament amb els pobles pesquers, com Cadaqués mateix i Calella de Palafrugell, són alguns dels principals atractius que ens regala l’Empordà.

Fotografia: Finca Garbet amb vinyes arran de mar i la platja de Garbet; al fons, Llançà i el Cap de Creus. © Marc Castellet

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.