BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Arròs de pop i escamarlans

03/de maig/2022

Ingredients per a 4 persones:

Per a la guarnició:

  • 8 escamarlans frescos
  • 2 potes de pop cuites
  • Un raig d’oli d’oliva verge extra
  • Pebre vermell dolç
  • Julivert picat

Per a l’arròs:

  • 300 g d’arròs bomba
  • 1 litre de fumet de peix
  • 100 g de sofregit de ceba i tomàquet
  • Sal i pebre negre

Preparació:

  1. Talla les potes de pop en rodanxes d’un dit aproximadament.
  2. Talla els escamarlans per la meitat de dalt a baix.
  3. Marca en una cassola amb un raig d’oli d’oliva els escamarlans per les dues bandes perquè quedin daurats. Retira’ls del foc i reserva’ls.
  4. En el mateix oli, sofregeix les rodanxes de pop. Un cop hagin agafat color, afegeix el sofregit, posa l’arròs, un polsim de pebre vermell dolç i dona-hi un parell de voltes.
  5. Aboca-hi el fumet de peix ben calent.
  6. Deixa-ho coure a foc suau durant uns 18 minuts, movent de tant en tant per a que l’arròs alliberi el midó i ens quedi un suc lligat al final de la cocció. Salpebra.
  7. Quan falti 1 minut per acabar la cocció afegeix els escamarlans que havies reservat.
  8. Retira del foc l’arròs quan estigui al dente i sigui caldós.
  9. Per a l'emplatat, serveix l’arròs en la mateixa cassola amb una mica de julivert picat al damunt.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.