BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Descongela amb èxit els aliments

27/d’abril/2020

Segurament aquests dies tens el congelador més ple que mai, amb tot tipus de productes. Ara ha arribat l'hora de fer-los servir i cal saber si abans cal descongelar-los o no, i com fer-ho. Et donem alguns consells per treure'n el màxim profit i fer que la cuina amb productes congelats sigui tot un èxit.

Verdura. Normalment, no és necessari que descongelis les verdures abans de cuinar-les, tant siguin fregides, bullides o cuites al vapor.

Carn. Retira-la de l'envàs i deixa-la descongelar poc a poc a la nevera. Si es tracta de productes preparats com croquetes o carn arrebossada, fregeix-les directament congelades, en una paella amb oli calent abundant.

Peix. Retira'l de l'envàs i deixa'l descongelar, tapat, a la nevera abans de cuinar-lo. Posa-hi a sota un colador o una reixeta, per separar els sucs de la descongelació. Menja-te'l en les properes 24 hores. El pots fer servir directament congelat si el cous en aigua o al vapor. En el cas del peix arrebossat, els bunyols de peix o lescrestes de tonyina, fregeix-los directament congelats, en una paella amb oli calent abundant.

Marisc. Si t'has decantat per marisc cru amb closca, descongela'l posant-lo a bullir directament o posa'l en un pot amb molta aigua amb sal durant uns minuts, eixuga'l i cou-lo immediatament a la planxa o com més t'agradi. Si has de descongelar marisc sense closca o marisc cuit, deixa'l a la nevera sobre un recipient amb reixeta (o un colador) perquè els sucs quedin separats del producte.

Envasats al buit. Tant si és carn com peix, els has de deixar descongelar a la nevera en el seu envàs. Si tens pressa, el pots descongelar posant-lo en aigua freda, sense obrir l'envàs, però en aquest cas l'has de cuinar immediatament.

Plats preparats. Normalment només cal escalfar-los o coure'ls directament congelats, però el millor és que segueixis les indicacions del fabricant.

Recorda que és millor una descongelació lenta dins de la nevera, ja que és més uniforme, que no a temperatura ambient, ja que l'aliment es pot contaminar. Si tens pressa, sempre et queda l'opció del microones, però no descongelis el producte de cop (es podrien coure alguns trossos), és preferible fer-ho en diverses fases i fer-lo servir immediatament. I, sobretot, no tornis a congelar un aliment descongelat, a no ser que l'hagis cuinat (cuit o fregit) prèviament a més de 70 ºC.

 

 

 

 

 

Més entrades de blogs

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.