BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Terrina de brandada de bacallà amb col i carxofes

11/de febrer/2016

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 lloms de bacallà dessalats
  • 4 carxofes
  • oli d’oliva
  • sal
  • farina

Per al brou:

  • 1 l d’aigua
  • 400 g d’espina de bacallà dessalada
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 1 gra d’all
  • 50 g d’oli d’oliva
  • 200 g de cigrons cuits

Per a la brandada:

  • 200 g de llom de bacallà dessalat
  • 3 grans d’all
  • 200 ml d’oli d’oliva
  • 4 fulles de col

Preparació:

  1. Coure els quatre lloms de bacallà submergits en oli d’oliva durant 20 minuts a 60ºC perquè es confitin.
  2. En un cassó, posar un raig d’oli d’oliva. Rentar el porro, la pastanaga i l’all per al brou i sofregir-los breument a foc mitjà. Afegir-hi les espines de bacallà i l’aigua, i coure-ho 20 minuts. Quan hagi passat el temps, colar el brou, afegir-hi els cigrons cuits, escorreguts, i triturar-ho tot.
  3. Preparar la brandada posant l’oli d’oliva en un cassó i sofregint-hi els alls pelats, a foc mitjà. Afegir-hi el bacallà tallat a trossos i sense la pell i coure-ho 7 minuts a foc suau.
  4. Passat aquest temps, retirar l’oli del cassó (reservant-lo) i triturar el bacallà i els alls amb la batedora. Quan comenci a estar ben triturat, anar-hi afegint l’oli que hem reservat, a poc a poc, perquè quedi ben lligat.
  5. En un altre cassó, escaldar les fulles de col en aigua bullent, 2 minuts, i refredar-les en un bol amb aigua i gel, per tallar-ne la cocció.
  6. Agafar un motlle rectangular i folrar-lo amb film de plàstic. Muntar-hi capes de col (sense el nervi de les fulles) i de brandada de bacallà. Deixar refredar la terrina a la nevera i, quan estigui freda, desemmotllar-la i tallar-la a quadrats.
  7. Mentrestant, retirar les primeres fulles de les carxofes i tallar-ne el cor a làmines primes. Enfarinar les làmines de carxofa i fregir-les en una paella amb oli d’oliva fins que quedin daurades. Escórrer-les i salar-les.
  8. Per muntar el plat, escalfar uns minuts els quadrats de terrina al forn i servir-los acompanyats d’un llom de bacallà confitat i els xips de carxofa.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.