PREMSA_TITOL_PAGINA

PREMSA

Segueix l'actualitat dels supermercats Bonpreu i Esclat a través de la secció de premsa

null

Blocs (Premsa)

La campanya “Una Poma per la Vida” recapta 50.188 € a favor de les persones amb esclerosi múltiple

25/d’octubre/2021

L’import d’aquesta 14 ena edició de la iniciativa solidària, impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple amb la col·laboració de Bonpreu i Esclat, es destinarà a programes d’atenció i suport a les persones recent diagnosticades d’esclerosi múltiple

S’han venut un total de 33.459 pomes solidàries, tant físiques com virtuals, amb l’ajut de més de 400 voluntaris que, des dels establiments, van animar als clients a participar en la campanya

Impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple amb la col·laboració de Bonpreu i Esclat, la 14ena edició de la campanya “Una poma per la vida” ha aconseguit recaptar 50.118€ gràcies a la venda de 33.459 pomes solidàries, tant físiques com virtuals.

Els fons recaptats amb aquesta iniciativa solidària es destinaran íntegrament programes d’atenció i suport als recent diagnosticats d’esclerosi múltiple (EM).  Des de la Fundació, reben i acompanyen les persones que acaben de ser diagnosticades amb l’objectiu que puguin adaptar-se a la nova situació i assolir un equilibri entre totes les esferes de la seva vida – des de la física fins la ocupacional –  proporcionant informació, assessorament laboral, suport emocional i serveis de neurorehabilitació, entre d’altres.

Enguany, “Una poma per la vida” es va celebrar als establiments de Bonpreu i Esclat de tota Catalunya, on  més de 400 voluntaris van animar als clients a comprar les pomes solidàries i de proximitat a un preu simbòlic d’1,5€, a més de difondre la tasca que realitza la Fundació cada dia amb les persones que conviuen amb aquesta malaltia neurodegenerativa.

“Gràcies al suport que rebem de la societat any rere any, podem seguir donant servei directe a 1.000 persones arreu de Catalunya, impulsant campanyes de conscienciació ciutadana per visibilitzar la malaltia i contribuint a la recerca. Tot això no seria possible sense el suport dels voluntaris i padrins que ens ajuden a arribar a tots els racons del territori”, explica Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació.  

Aquesta edició de la campanya ha comptat amb el suport de cuiners reconeguts, com la xef Ada Parellada, el xef Lluís Fernández, el xef Manuel Berganza i el pastisser Christian Escribà, que han elaborat diverses receptes amb pomes i les han compartit a les xarxes socials. Al web unapomaperlavida.cat es poden trobar totes les receptes que han elaborat amb les pomes solidàries. A través d’aquesta mateixa web també es podran seguir comprant pomes virtuals fins finals d’octubre amb missatges com «El pecat seria no regalar-te-la» o  «Mossega fins que m’arribis al cor».

Què és l’esclerosi múltiple?
L'esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. No és hereditària, ni contagiosa, ni mortal, però no té cura i avui dia és la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves, és a dir, en persones entre els 20 i 40 anys, afectant sobretot les dones. Té múltiples manifestacions i es pot presentar de manera diferent en cada persona. Prop de 55.000 persones conviuen amb la malaltia a Espanya, unes 9.000 a Catalunya. 

La Fundació Esclerosi Múltiple  
Creada el 1989 a Barcelona com a entitat privada sense afany de lucre, la missió de la Fundació Esclerosi Múltiple és aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones que conviuen amb la malaltia. La Fundació compta amb una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (femcet), a més d’impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons, com ara el ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’, que amb més vint-i-cinc edicions és un dels actes solidaris més multitudinaris a Catalunya. 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.