BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

4 maneres de conservar els aliments frescos

29/abril/2020

Sí, ho sabem, ara tens temps i ganes, però sobretot tens producte fresc que no vols que se't faci malbé. Et proposem quatre maneres de conservar els aliments perquè et durin més temps i, de pas, passis una bona estona a la cuina i gaudeixis dels productes d'una altra manera.

 

  • Melmelada. Fer-ne és fàcil i et permet menjar fruites i hortalisses tot l'any. El secret és el punt de cocció. Esterilitza els pots on la guardaràs: cou-los —la tapa també— amb aigua bullent 10-15 minuts i deixar-los en un drap cap per avall. Tria la fruita fresca o l'hortalissa de temporada en el punt just (si són molt madures, la melmelada et quedarà molt líquida). Necessitaràs uns 750 g de sucre per cada quilo de fruita i, si aquesta és molt dolça, un parell de cullerades de suc de llimona. Deixa-ho coure uns 15 minuts, tot i que el temps depèn de cada producte, sempre serà menys de mitja hora. Omple els pots (deixa un mínim d'un centímetre entre la tapa i la melmelada) i, tapats, cou-los 15 minuts perquè quedin hermèticament tancats. Es conserven bé fins a un any.

 

  • Fermentats. N'hi ha de molts tipus: salmorres, begudes fermentades, quefir, pa, vi, vinagre…Els més senzills són els vegetals fermentats en salmorra, que només requereixen les verdures tallades, un pot amb tancament semihermètic, per permetre que surtin els gasos resultants, i una solució d'aigua amb entre 20 i 30 grams de sal per litre. El procés de fermentació, en alguns casos, com la salmorra, el kimchi i el xucrut, és un mètode de conservació, però també hi ha altres fermentats, com el quefir, el pa o el iogurt, que es fan malbé més ràpidament.

 

  • Escabetx. La necessitat de conservar el peix pot ser l'origen dels escabetxos, una tècnica que consisteix en marinar l'ingredient (sobretot peix, però també carn, com conill i perdiu, i verdures, com les carxofes) amb vinagre i espècies. Tria un bon vinagre —de vi, de poma o d’arròs— i afegeix-li all, ceba, pebre i altres espècies i herbes aromàtiques. La cocció ha de ser sempre suau.

 

  • Conserves. Les tècniques de conservació més habituals són amb sucre (melmelades), en sal, en aigua i sal, en vinagre o al natural. Fes servir fruites o verdures en bon estat, descarta els aliments massa madurs i opta per recipients de vidre, ben esterilitzades, per guardar-les.

 

 

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.