BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Aliments per quan fem exercici físic

18/julio/2019

Fruita seca, infusions, plàtan o pasta, poden ser els vostres aliats a l’hora de fer exercici. Incorporeu-vos a la vostra alimentació i milloreu el vostre rendiment!

Fer 1 hora d’exercici diari en els adults ajuda a regular l’estat corporal, preveu tot tipus de malalties i manté l’estat d’ànim positiu. L’activitat física només aporta millores en la vida de les persones, però sabíeu que una bona alimentació és el millor complement de l’esport?

A continuació us expliquem 7 aliments que us ajudaran a millorar el vostre rendiment i complementaran la pràctica esportiva.

  • Fruita seca. Nous, castanyes, ametlles, cacauets, avellanes, etc. La fruita seca és un tresor de la naturalesa. És ideal prendre'n tant abans com després de fer esport, ja que aporta l'omega 3, un àcid greixós essencial que conté energia i propietats antioxidants. La fruita seca aporta també proteïnes per a la recuperació del cos. És molt adequada per a estudiants, vegetarians, gent gran, nens i persones amb estrenyiment o colesterol. Eviteu, però, la fruita seca fregida i la que porta sal. Trieu l'ecològica! A més, mengeu-ne només un grapat, just la quantitat que us cap al puny tancat de la mà.

 

  • Infusions. Traslladar el gust, l'aroma o el color d'un producte a un líquid. Aquesta és la base de les infusions, que ens poden ser molt útils per beure tant abans, durant o després de l'exercici físic. No cal que les preneu calentes, podeu fer-les posar-les en un got reutilitzable amb gel perquè el glop sigui fresquet. Hi ha infusions amb propietats molt diferents tipus: el te verd és estimulant, el Ginseng millora la força, el gingebre és antiinflamatori i el romaní ajuda a eliminar líquids i cremar greixos. Elimineu la idea que les infusions només les prenen els malalts, perquè us poden ajudar molt a millorar la vostra pràctica esportiva!

 

  • Plàtan. El plàtan és una fruita molt habitual entre els esportistes perquè conté proteïnes que ajuden a recuperar el cos ràpidament i redueixen la fatiga posterior. És ric en hidrats de carboni, fibra, potassi, magnesi i vitamina A, B i C. És millor menjar el plàtan després d’entrenar, ja que si el mengeu abans potser us omple massa i  us provoca flat o ganes de vomitar. A més, és útil en cas de restrenyiment o malalties inflamatòries intestinals.

 

  • Begudes isotòniques. Són líquids que afavoreixen la hidratació i reposició d'electròlits de l'organisme davant de pèrdues importants d’aigua, gràcies a la seva aportació d’aigua, hidrats de carboni i minerals adequats per a aquest fi. Les begudes isotòniques es poden prendre tant abans, com després o durant l’exercici. Això sí, cal que mantingueu la hidratació tot el dia  i no només durant l’activitat física, per evitar que els músculs perdin elasticitat. De fet, si us agafen rampes sovint, possiblement significa que esteu poc hidratats. Complementar l’aigua amb begudes isotòniques en moments puntuals pot ser una bona solució!

 

  • Pasta o arròs. La pasta o l'arròs són aliments per fer esport que cal menjar abans de l'exercici. Aquests menjars formen part del grup dels hidrats de carboni d'absorció lenta que aporten energia de manera més perllongada. Si bé és cert les reserves d'hidrats de carboni s'acaben esgotant després de dues o tres hores després d'haver iniciat l'exercici físic. És per aquest motiu que sovint els hidrats de carboni són la font d'energia més important de la majoria dels esportistes.

 

  • Pollastre. El pollastre és una font de proteïnes baixa en greixos idònia per a després de l'exercici físic perquè ajuda a reparar i regenerar el teixit muscular. Si sou vegetarians o vegans, també podeu optar per menjar aliments rics en proteïnes que no siguin d'origen animal, per exemple ous o llegums.

 

  • Aliments rics en omega 3. El peix blau, els espinacs, les maduixes, el cogombre, les ametlles i les nous, entre d’altres, són aliments rics en omega 3 que actuen com antiinflamatoris naturals en l’organisme. Menjar-ne després de l’activitat física accelerarà la recuperació dels cruiximents, causats per les petites ruptures a les fibres musculars que tenen lloc durant l’activitat física.

 

A banda d’aquests consells, intenteu menjar mínim dues hores abans de fer exercici físic, manteniu-vos hidratats a totes hores, preneu proteïnes després de l’entrenament i feu exercici amb prudència, dedicant temps a l’escalfament anterior i estiraments posteriors.

Finalment, cal tenir en compte que les necessitats nutricionals varien en funció del cos i la despesa energètica. Per saber què és el que necessiteu en concret en el vostre cas, acudiu sempre a un expert en nutrició.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.