BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Amanida de popets, pèsols i faves

24/mayo/2016

D’un temps ençà, van sortint a la llum cuineres i cuiners de gran talla professional arreu de Catalunya. El fenomen, que s’ha estès com una taca d’oli arreu del país, ha arribat també, amb força, al Vallès Occidental. I ha arribat amb una empremta que està caracteritzant la cuina catalana i que la fa diferent, conferint-li uns trets d’identitat propis i distintius.

Es tracta d’aquesta dèria que tenim els catalans per agrupar-nos a l’hora de defensar aquells elements més nostrats. I la cuina n’és un i fa país com pocs. D’aquí ve que una colla de restaurants hagin decidit posar tots els ous –que al Vallès són mongetes, i del ganxet– a la mateixa panera. La iniciativa ha nascut a l’empara del Consorci de Turisme del Vallès Occidental que hi dóna ple suport.

Es diuen Cuina Vallès i són de ciutats i pobles de tota la comarca. De Sabadell i Terrassa, de Sant Cugat, de Matadepera, de Sant Quirze, de Castellar, de Polinyà.... Tenen una empenta que res no atura i una cuina que enamora. Unes cuines, vaja, perquè quan l’ofici és la base la llibertat als fogons, acceptada i respectada, és un grau.

Els de Cuina Vallès han nascut amb l’objectiu inequívoc de promocionar la comarca a través de la cuina, tot fent de la cuina un dels turons més vistosos i atractius de l’horitzó turístic vallesenc. Ho han fet, a més, avalats per un dels valors més preuats –de tan rar i ric que és– d’aquesta flamant renaixença culinària que ens engreixa i ens omple de joia: la mongeta del ganxet. Pagesos i cuiners, una relació idíl·lica. L’olla ha arrencat el bull, n’hi haurà per dar i per vendre, i se’n sentirà a parlar.

Amanida de popets, pèsols i faves
Recepta de Xesco Bueno - Rest. Ca l'Esteve

Ingredients:

  • 100 g de popets
  • Oli de gira-sol
  • Pebre vermell fumat i sal
  • 100 g de pèsols
  • Oli
  • Menta
  • Sal
  • 1 cullerada sopera de faves repelades

Preparació:

  1. Confita a foc lent els popets en oli de gira-sol.
  2. Refreda-ho i condimenta-ho amb una mica de pebre vermell fumat i sal. Tot seguit, reserva-ho.
  3. Escalda els pèsols i prepara una fina crema amb ajuda de la thermomix o la batedora i passapurès. Munta amb oli d'oliva extra verge i condimenta-ho amb menta fresca i sal.
  4. Seguidament, escalda les faves fresques i repela-les.
  5. Disposa al fons del plat una mica de crema freda de pèsols i menta. 
  6. Col·loca amb gràcia els popets, les favetes i ruixa el conjunt amb l'oli de pebre vermell.
Gestión del consentimiento de las Cookies
Te informamos que en este sitio web, propiedad de Bon Preu, S.A.U., se utilizan cookies propias técnicas, de personalización y de terceros para analizar el uso del sitio web, recopilando información sobre tu comportamiento con el fin de desarrollar un perfil específico sobre ti y mostrarte publicidad en función del mismo. A continuación, podrás aceptarlas todas haciendo clic en la opción ‘Aceptar’, rechazarlas todas menos las estrictamente necesarias haciendo clic en ‘Rechazar’ o configurarlas según tus preferencias mediante el botón ‘Configurar’. Para más información, consulta nuestra Política de cookies.