BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Amanida de tomàquets de temporada, figaflors, sardines curades i vinagreta de festucs

19/agosto/2021

Ingredients per a 1 persona:
4 tomàquets
2 figaflors
3 sardines
1 ceba tendra
150 g de sal
100 g de sucre
30 g de pasta de festuc
oli d'oliva verge extra
vinagre de xerès
alfàbrega
sal de Maldon

Preparació:

  1. Per a la vinagreta: en un biberó, barreja la pasta de festuc (la pots fer a casa triturant els festucs fins que us quedi una pasta), 60 g d'oli i 30 g de vinagre. Reserva.
     
  2. Per a la sardina: barreja la sal i el sucre. Fileteja i desespina les sardines i posa-les en aigua amb gel.
     
  3. En una plata, posa una base de sucre i sal (la meitat de la barreja) i, a sobre, els lloms de sardina eixugats. Cobriu-ho amb la resta de la barreja de sal i sucre. Deixa-ho curar 15 min.
     
  4. Treu les sardines de la barreja i treu la sal sota l'aixeta amb aigua freda. Eixuga-les.
     
  5. Pela el tomàquet amb un pelador, talla’l a trossos i poseu-los en un plat. Talla les figaflors en quatre i posa-les intercalades amb el tomàquet.
     
  6. Amaneix amb la vinagreta de festucs i posa els lloms de sardina a sobre.
     
  7. Afegeix sal de Maldon, fulletes d'alfàbrega i la ceba tendra, tallada a la juliana fina.


 

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.